Hozzávalók
- 1 nagy evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
- 1 mokkáskanál só
- 10 deka kandírozott narancshéj apróra vágva
- 3 ek. narancsszörp
- 1 darab tojás
- 15 deka cukor
- 2 ek. méz
- 1 kk. szódabikarbóna
- 6 ek. tej
- 3 deka vaj
- 45 deka liszt
- 5 deci tej
- 6 csapott ek. búzadara
- 20 deka porcukor
- 25 deka margarin
- 20 g vaníliás cukor
- 10 deka baracklekvár
A tojást a cukorral alaposan keverd el, majd add hozzá a sót, szódabikarbonát, vajat, tejet és mézet. Olvaszd össze, majd várd meg, amíg langyosra hűl. Ekkor mehet hozzá a liszt, és gyúrd tésztává. Oszd négyfelé, majd egyenként egy-egy kisebb tespiben süsd egyforma alakú lapokra.
A krémhez 5 dl tejben főzd meg a búzadarát 20 deka cukorral. Amikor ez is langyosra hűlt, keverd hozzá a szobahőmérsékletű margarint, narancslevet, kandírozott héjakat és a vaníliás cukrot.
Az legalsó lapot kend meg a krém felével, helyezz rá egy lapot, kend meg a baracklekvárral. Aztán következik a harmadik lap, a maradék krém és az utolsó lap. Hagyd egy napig állni a hűtőben, és aztán szeleteld. Fehér csokival a tetején is finom, és ünnepekkor akár tortaként is készítheted.