Házi majonézzel a legfinomabb ez a karácsonyi gesztenyés-pulykás szendvics

Akár emiatt is süthetsz néhány extra adag pulykát, mert ez a gesztenyés szendvics tökéletes azokra a napokra, amikor a két ünnep között csak egy-egy klassz szendvics fér bele a rokonlátogatással és filmezéssel töltött napok szigorú napirendjébe.

A gyümölcsragu nem kötelező, de sokat dob rajta.
A gyümölcsragu nem kötelező, de sokat dob rajta.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 vékony szelet rozskenyér vagy kalács
  • 4 evőkanál majonéz
  • 4 szelet pulykasült
  • 4 közepes levél jégsaláta
  • 2 evőkanál gesztenyemassza (nem baj, ha édesített)
  • 2 nagy evőkanál vörösáfonya-ragu (elhagyható)
  • 15 deka vékonyra szeletelt mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a kenyérszeleteket, közben keverd el a majonézt a szobahőmérsékletű gesztenyével. Kend meg vele a szeletek belső felét, arra mehet a jégsaláta, a hús, és ha va otthon nem túl édes gyümölcsragu, abból is jól áll neki egy kevés. Tedd rá a mozzarellaszeleteket, és ha olvadtan szeretnéd, grillezd meg a szenvicsek tetejét néhány percig, majd tedd rá a másik kenyészeletet is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek