Idén se maradjon ki a püspökkenyér, nálunk jó sok naranccsal és vaníliával készül

Idén egy kicsit narancsosabb és vaníliásabb hangulatú lett nálunk a püspökkenyér, amiből nem maradtak ki a ropogós mandulafalatok sem.

Ha szereted a mazsolát, abból is mehet bele.
Ha szereted a mazsolát, abból is mehet bele.yumehana

Hozzávalók

  • 1 darab bionarancs lereszelt héja és leve
  • 3 ek. narancsszörp
  • 1 marék tisztított mandula durvára vágva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 1 közepes csésze kandírozott narancshéj apróra vágva
  • 3 darab tojás szétválasztva, a fehérje enyhén felverve
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 3 cl narancslikőr
  • 6 deka puha vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • mazsola ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb adaghoz keverd el a vajat a cukorral, majd a tojások sárgájával, utána a száraz hozzávalókat is keverd el alaposan egymással. Az összes szükséges hozzávalót dolgozd sűrű tésztává, majd egy tetszőleges alakú kivajazott vagy szilikonformában süsd készre. 180 fokon vastagságtól függően 40-50 perc alatt készül el. Ha kihűlt, szórd meg egy kevés porcukorral. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek