Zero waste okosan: készíts frittatát a karácsonyi maradékokból

Vagdosd le a hatalmas pulykán maradt falatokat, és készíts belőle másnap egy klassz brunchot egy nagy adag quiche-sel vagy frittatával. A legfinomabb néhány szelet koktélparadicsommal és csak egy kicsit megpirított vajas kalácsszeletekkel.

Maradékokból is finom a frittata.
Maradékokból is finom a frittata.yipengge

Hozzávalók

  • 7 darab tojás
  • 15 darab póréhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 15 deka sült hús apróra felszeletelve
  • 0.5 deci tejszín
  • 20 deka sütőben sült burgonya apróra vágva
  • 20 deka ementáli sajt lereszelve
  • 2 ek. napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a póréhagyma-karikákat a forró vaj és olaj keverékére, majd adj neki 5-6 percet. Ezek után mehet hozzá a burgonya és a hús is 2 percre. A tojásokat fűszerezd és verd fel egy kissé a tejszínnel. Egy kivajazott  jénaiban (vagy a serpenyőben), a sütőben süsd készre, majd ha van még néhány perced, pirítsd a tetejére a sajtot, majd langyosan szeleteld. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek