Így lesz a mézeskalács egy kicsit egészségesebb mandulaliszttel

Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!

Ha tojással lekened és kidíszíted őket, még szebbek lesznek.
Ha tojással lekened és kidíszíted őket, még szebbek lesznek.Hybrid Images

Hozzávalók

  • 2 csapott evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 30 deka mandulaliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 10 deka méz kissé felmelegítve
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 kisebb darab tojás
  • 1 mokkáskanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat, majd add a keverékhez a mézet és a tojást is. Pihentesd egy kicsit a tésztát, majd nyújtsd és szaggasd ki a kekszeket. A tojás méretétől függően akár egy kicsit több mandulalisztre is szükség lehet. 180 fokon 7-8 perc alatt elkészülnek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek