
Nem csak a bejglit és a halászlét kedveljük karácsonykor. A magyar háztartások jelentős részében ez az étel is a menü része.
Mézeskalácsrecepttel biztos mindenhol tele a padlás, de nem árt az ismétlés, és mindig vannak új trükkök, fűszerek vagy formák, amiket jó ellesni.
Hagyományőrzés és wellness egyaránt vár Matyóföldön: gyűjts autentikus élményeket!
Ahogy a gyerekeknek mézeskalács, a felnőtteknek téli kedvencünk hangulatát idéző likőr lehet a favoritja. Ha bírod a fura piákat, ezt is szeretni fogod.
Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!
Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!
Egyes orvosok már „zöld receptként” írják fel.
A tradicionális magyar levesek gyakran felkeltik a szakemberek figyelmét.