Ez a klassz gesztenyés saláta karácsony környékén lehet könnyű vacsora

A gesztenye mellett bacon, alma, cékla és lila hagyma teszi izgalmassá ezt a salátát, amit meleg, fokhagymás vajban átforgatott főtt gesztenyével érdemes tálalnod.

Fügeszeletekkel is díszítheted.
Fügeszeletekkel is díszítheted.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka főtt gesztenye elfelezve
  • 10 deka bacon felkockázva
  • 1 darab zöldalma felkockázva
  • 0.5 darab lila hagyma apróra vágva
  • 2 darab cékla megpárolva
  • 2 szál fehérrépa megpárolva
  • 2 marék madársaláta
  • 0.5 bögre majonéz
  • 1 késhegynyi fokhagymapor
  • 2 cl almalé
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a baconkockákat. Párold meg és vágd apróra a céklát és fehérrépát, majd forgasd át a baconből kisült zsiradékban és sózd meg kissé a zöldségeket. 

A majonézt keverd el a fokhagymával és almalével, sózd és borsozd az öntetet, és töltsd 2 kisebb tálba. Forgasd össze a zöldségeket és az almát a baconnel,  halmozd a madársalátára, majd tálald mellette az önetet a két kis tálban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek