A vegán karácsony sem lehetetlen ezzel a finom, ünnepi tortával

Ha pedig a süti nem lenne elég, tálald egy kevés növényi tejszínnel és egy kis rummal elkevert meggylekvárral. Ha tortaként tálalnád, dupla adagban készítsd el és jó sok, kókusztejszínnel elkevert baracklekvárral töltsd meg.

Konyakos gesztenyével a tetején is finom.
Konyakos gesztenyével a tetején is finom.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 12 deka liszt
  • 12 deka mandula durvára törve
  • 1 csapott evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 mokkáskanál
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1.5 deci mandulatej
  • 3 cl amaretto
  • 10 g sütőpor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 8 deka cukor
  • 1 darab alma lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat, majd sorban add a keverékhez az összes szükséges alapanyagot. Ha ezzel megvagy, töltsd szilikonformába és 200 fokon 30 perc alatt süsd készre. Baracklekvárral, pirított mandulával és tejszínnel a tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek