A főtt gesztenye a tésztákhoz is illik – kolbásszal adj neki magyaros ízeket

Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.

Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.
Ezzel nem kell túl sokat dolgoznod, mégis különleges fogás lesz a végeredmény.Brian Hagiwara

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre száraztészta
  • 10 deka kolbász felkockázva
  • 15 deka főtt gesztenye kissé összevágva
  • 2 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb csokor snidling összevágva
  • 10 deka mascarpone
  • ízlés szerint só és frissen reszelt szerecsendió
  • 1 tk. puha vaj
  • 6 deka gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben süsd meg kissé a kolbászkockákat. A felmelegített vajhoz add a gesztenyét és fűszerezd sóval, szerecsendióval, majd ha a tészta megfőtt, add hozzá a kissé megpirított alapanyagokat, a mascarponét, gesztenyemasszát és a snidlinget is. Egy kevés mozzarellával teheted még gazdagabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek