Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

Így igazán karácsonyi hangulatú.
Így igazán karácsonyi hangulatú.Monkey Business Images

Hozzávalók

  • 18 darab babapiskóta
  • 1 zacskó tejszínes pudingpor
  • 5 deci tej
  • 5 cl mandulalikőr
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 2 ek. puha vaj
  • 6 db alma apróra felkockázva
  • 1 ek. fahéj
  • 1 csésze barna cukor
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 2 ek. liszt
  • 5 deci habtejszín
  • 3 ek. porcukor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 kisebb üveg baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a pudingot a tejjel, közben add hozzá a cukrot és a sót. Ha langyosra hűlt, mehet hozzá a vaj és a mandulalikőr is. 

A gyümölcsöket forgasd át a lisztben. Az almás réteghez egy kevés vizet aláöntve puhítsd meg az almákat a fahéjjal, citrommal és a barna cukorral. 

Rétegezd a hozzávalókat, majd porcukorral és vaníliával ízesített, frissen felvert tejszínhabbal a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek