Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

Egy egyszerű salátával is finom.
Egy egyszerű salátával is finom.Ziuk

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 darab alma meghámozva, apróra vágva
  • 1 kiló darált hús
  • 200 g főtt gesztenye
  • ízlés szerint só, bors, zsálya, kakukkfű
  • 1 darab tojás
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 175 g aszalt vörös áfonya
  • 24 szelet bacon
  • 1 ek. puha vaj
  • 200 g gesztenyemassza (cukrozatlan)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát, add hozzá a darált húst és fűszerezd. Sorban puhítsd meg benne a többi hozzávalót (a baconszeleteken kívül), és dolgozd össze alaposan a keveréket. A tojást és a zsemlemorzsát csak akkor add hozzá, amikor már langyosra hűlt a keverék.  Egy hosszabb sütőformát bélelj ki a baconszeletekkel, töltsd meg a húsos keverékkel, majd hajtsd rá a szalonna lelógó végeit. Tedd forró sütőbe és 35 perc alatt süsd készre, majd langyosan borítsd ki a formából.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek