Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

Húsok mellé tökéletes.
Húsok mellé tökéletes.Liliboas

Hozzávalók

  • 70 deka friss vagy felolvasztott vörös áfonya
  • 15 deka cukor
  • 2 eci víz
  • 1 darab bionarancs leve és héja
  • néhány csepp citromlé
  • ízlés szerint fahéj és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

Forrald össze a cukrot és a vizet, majd tedd a szirupba a gyümölcsöt és az ízesítőket. Melegítsd össze, és ha marad belőle, tedd a hőtőbe, ahol jó néhány napig eláll. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek