A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.
Van az úgy, hogy nincs idő főzni, sőt, néha még arra sem, hogy az ember megálljon enni valahol. Az ilyen napokon jönnek jól a rossz döntéseket megelőző házi energiaszeletek vagy ezek a tartalmas, mogyoróvajas falatkák.
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.