Lehet a kelbimbó is elegáns köret a halak mellett mogyoróval, mézes öntettel és vörös áfonyával

Nem csoda, hogy sokunk szemében mumus a kelbimbó, főleg, ha párolva, egy kevés sóval tálalva vagyunk kénytelenek enni. Ebben a változatban jó sok rózsaborssal, vörös áfonyával és egy klassz öntettel már mindjárt más a helyzet.

Egy kevés vörös áfonyával még izgalmasabb.
Egy kevés vörös áfonyával még izgalmasabb.Polina Shurygina

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só, rózsabors
  • 40 deka kelbimbó
  • 1 marék vörös áfonya
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • 10 deci gorgonzola
  • 2 nagy szelet tilápiafilé
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • zúzott fokhagyma
  • 1 nagy marék pirított mogyoró
  • 1 teáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Párold meg a kelbimbókat, majd forgasd át a vaj harmadában a mézzel és fokhagymával együtt. Add hozzá a sót, rózsaborsot és a vörös áfonyát, majd tálald ki két tányérra. 

A halat egy kevés olajon süsd meg vastagságtól függően néhány perc alatt, majd sózd és borsozd. Egy evőkanál vajat melegítsd össze a tejszínnel, add hozzá a sajtot, a barna cukrot, egy kevés sót, majd tálald a hal mellett a szószt. Pirított mogyoróval a tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek