A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

Egy kis mézes pekándó sem árt neki.
Egy kis mézes pekándó sem árt neki.Vasil Dimitrov

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka szeletelhető kecskesajt
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 nagy bögre vörös áfonya (vagy más bogyós gyümölcsök)
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 cl rum
  • 1 csapott evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot szeleteld fel és egy kevés olívaolajjal megkent grillrácson vagy serpenyőben pirítsd barnára. Ízesítsd sóval és rózsaborssal. A vajban forrald össze a gyümölcsöket a rummal, ízesítsd cukorral, és ha langyosra hűlt, tálald a sajtszeletek mellett. Édesköményleveleken, pirított, mézes pekándióval érdemes tálalnod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek