Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.
A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod.Fotó: GMVozd

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb üveg narancslekvár
  • 2 ek. narancslikőr
  • 4 darab mandarin alaposan meghámozva
  • 2 darab narancs meghámozva, felkockázva
  • 2 deci karamellás tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 0.5 liter tej
  • 1 kisebb csomag babapiskóta
  • 4 darab tejkaramella felkockázva
  • 1 kanál puha vaj
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • 2 nagy evőkanál narancsszörp
  • 1 mokkáskanál
  • 4 deci habtejszín
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • bionarancs héja és kandírozott gyümölcsök a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A legjobb, ha ezt a desszertet főzött krémmel készíted, de ebben a rapid változatban ez a feltuningolt puding is remek választás. Készítsd el a pudingot a tejjel, cukorral és sóval, majd ha langyosra hűlt, mehet bele a vaj és a narancsszörp, és ha kihűlt, a tejkaramella darabjait is szórd bele. 

A habtejszínt csokisan és hagyományos módon is tálalhatod. Az előbbi változathoz verd fel és keverd el a kakaóporral és porcukorral. 

A lekvárt dolgozd el a likőrrel, majd a karamellás tejbe mártogatva a babapiskótát, rétegezd a hozzávalókat sorban tetszés szerint. A tetejét narancshéjjal és kandírozott gyümölcsökkel díszítheted. 

A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!
A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább »

Még több recept

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Fügével és pisztáciával még izgalmasabb a zabkása

Friss és aszalt fügével is finom lesz ez a zabkása, ami akkor az igazi, ha minél több ropogós, pirított olajos maggal találkozunk benne, miközben kanalazzuk.

január28., 06:04

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

2020. december23., 06:04

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.