Édesburgonyából és tökből is készítheted.kajakiki
Hozzávalók
A töltelékhez
- 50 deka édesburgonya
- ízlés szerint gyömbér, fahéj, szerecsendió
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 3 darab tojás (+ 1 darab lekenni)
- 4 ek. vaj
- 0.5 bögre tejföl
- 1 kisebb bögre barna cukor
A tésztához
- 1 púpozott bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 10 deka vaj felolvasztva
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
Dolgozd össze a tészta hozzávalóit, majd nyomkodd egy kisebb piteformába és tedd a hűtőbe.
A töltelékhez főzd puhára a burgonyákat, majd a többi szükséges hozzávalóval keverd krémesre. Ha kihűlt, öntsd a piteformába, kend le tojással a széleit, majd süsd 40 percen át úgy, hogy fél órát lefeded alufóliával. Hidegen szeleteld, akár a tálalás előtti napon is elkészítheted.