Egy kevés tejszínnel lesz a legfinomabb.LauriPatterson
Hozzávalók 4 személyre
- 40 deka tisztított garnélafarok (szobahőmérsékletű)
- 3 ek. olívaolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 fej édeskömény apróra vágva
- 2 szál fehérrépa apróra vágva
- 150 ml fehérbor
- 400 g paradicsomkonzerv (a paradicsomok apróra vágva)
- ízlés szerint só, bors, paprika
- 9 deci halalaplé
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ek. napraforgóolaj
- 1.5 deci tejszín
Elkészítés:
A forró olívaolajban pirítsd meg a hagymát a zöldségekkel, majd 10 perc után add hozzá a bort, és így is adj neki 5 percet. Ezek után mehet hozzá a paradicsom, az alaplé és a paprika, és adj neki kis lángon 20 percet. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal, és add hozzá a tejszínt. Turmixold le a levest és szűrd le, majd süsd meg a növényi olajban a garnélákat a fokhagymával, és azzal tálald a levest.