Különleges ajándék, akár magadnak is: vaníliás sós karamell

Nyammogni rajta is csodálatos, remekül feldobja a latyakos-stresszes napokat, de morzsolható pohárkrémekbe, olvasztható tejbe, és ezerféleképpen felhasználható. Legfontosabb funkciója mégis az, hogy rád emlékeztetni majd a megajándékozottat.

Nem is kell hozzá más, csak egy celofán vagy egy rusztikus papírzacskó és néhány színes szalag, esetleg egy-két kedves gondolat egy üdvözlőkártyán. Az már csak hab a tortán, hogy nem kell vele sokat dolgoznod, mégis adsz valami személyeset. Ha van kedved, dobd fel a tetejét sópelyhekkel, ízesítsd az egészet téli fűszerekkel vagy mandulaszeletekkel.

Mandulaszeletekkel is feldobhatod.
Mandulaszeletekkel is feldobhatod.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 15 deka kristálycukor
  • 15 deka kukoricaszirup
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 10 deka vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 csapott teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszt össze a cukrot a sziruppal kis lángon, és amikor már szép aranybarna, vedd le a tűzről, majd kanalanként keverd hozzá a vajat. Ezek után jöhet a vaníliaaroma és a só is, és mehet az egész egy sütőpapírral kibélelt jénaiba, majd a hűtőbe. Ha megdermedt, akkor vágj belőle kis kockákat, és el is készültél. 

Megszilárdulás előtt dekorálhatod a tetejét szeletelt mandulával, sópelyhekkel, színes cukorgyöngyökkel, de ezek nélkül is tökéletes minidesszert lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek