A rendszertelen nemi élet növeli a szívroham esélyét

Most már kutatások is igazolják: érdemes rászokni a szexre, mert a rendszertelen nemi élet nem tesz jót a szívnek, ugyanis a szívroham valószínűsége több mint a duplájára nő, és akár a szívleállás is beállhat.

Mindenki tudja jól, a testmozgás jótékony hatással van a szervezetre, a sokmillió pozitív érv egyike, hogy a csökkenti a szívmegbetegedés valószínűségét. A Harvard Egyetem kutatói a megállapítást most annyival egészítik ki, hogy mindez akkor igaz, ha a testmozgás rendszeres, vagyis a szervezet hozzászokott a testi megterheléshez – többek között a szexhez - írja a Telegraph. Ellenben a fizikai aktivitáshoz nem szokott szervezet esetében a hirtelen testi aktivitás szívrohamhoz, illetve szívleálláshoz vezethet, ennek valószínűsége 2,7-szer nagyobb.

A kutatók korábbi, a témában készült tanulmányokat vizsgáltak át újra, és megfigyelték, hogy az ad hoc aktivitás akár szívleálláshoz is vezethet, míg a rendszeres testmozgás – beleértve a szexet is – jelentősen ellensúlyozza ennek veszélyét. A szakértők szerint minden robbanásszerű megterhelés, legyen az lelki vagy testi, komoly veszélyt jelent a szívre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra