Megúsznád a húsvétot hízás nélkül? Itt egy remek tipp, amit ráadásul nagyon élvezni fogsz

Olvasási idő kb. 2 perc

Remek ötlet a hagyományos desszerteket cukormentes változatban készíteni, ahogy természetesen működni fog az is, ha számolod a kalóriákat, és kicsit óvatosabb vagy a kalácsszeletekkel. A napsütésben jólesik a séta és a biciklizés, de mi most egyik kedvenc húsvéti salátánkat hoztuk el, ami még a legrettenetesebb extrudált kenyérszelet mellett is nagyon finom.

A legjobb ebben a salátában az, hogy a húsvéti sonka és tojás maradéka remekül felhasználható benne, és ha ezt eszed a kaláccsal készült szendvicsek helyett, nem viszel annyi szénhidrátot a szervezetedbe. Az ünnepeket sem lehetetlen megúszni pluszkilók nélkül, elég egy kicsit okosabban enni, vagy legalábbis mértéktartóbban a korábbiaknál. Ha te mégsem a kalóriaszámlálást választanád, hanem a könnyű ételeket, dobj össze egy kis adag sárgatúrót cukormentesen, és készíts mellé egy ilyen tojásos sonkasalátát. Ha ezt a verziót megunod, mézes-mustáros öntettel is próbáld ki!

Alább pedig a mi húsvéti kedvencünk.

Amire szükséged lesz egy kétszemélyes adaghoz

Két nagyobb adag lesz belőle
Két nagyobb adag lesz belőleetorres69 / Getty Images Hungary
  • 1 kisebb csokornyi újhagyma zöldje apróra vágva
  • 20 dkg főtt sonka felkockázva
  • 3-4 darab főtt tojás apróra vágva
  • kaliforniai paprika összevágva
  • csemegekukorica vagy zöldborsó
  • fél-fél tejfölöspohárnyi majonéz és ugyanannyi tejföl
  • egy zellerszár apróra vágva
  • barna cukor, só, mustár – mindegyikből egy teáskanál
  • só, zöld bors és fokhagymapor
  • füstölt csilipaszta a tálaláshoz

A tejfölt a majonézzel és ízesítőkkel dolgozd össze. Egy hatalmas tálban alaposan keverd össze az összes szükséges hozzávalót, majd ha elkészültél, adj neki egy órát a hűtőben. Salátaként is remek, és ha mégsem bánod a kalácsot, töltsd rendesen megvajazott és grillezett kalácsszeletek közepébe. Ha a sonkaszezonnak vége, füstölt vagy alaposan lecsöpögtetett olajon hallal is készítheted ezt a finomságot.

Ha füstölt csiliszószt nem találsz, füstölt paprikával vagy bármilyen csípős szósszal helyettesítheted. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek