A legjobb ebben a salátában az, hogy a húsvéti sonka és tojás maradéka remekül felhasználható benne, és ha ezt eszed a kaláccsal készült szendvicsek helyett, nem viszel annyi szénhidrátot a szervezetedbe. Az ünnepeket sem lehetetlen megúszni pluszkilók nélkül, elég egy kicsit okosabban enni, vagy legalábbis mértéktartóbban a korábbiaknál. Ha te mégsem a kalóriaszámlálást választanád, hanem a könnyű ételeket, dobj össze egy kis adag sárgatúrót cukormentesen, és készíts mellé egy ilyen tojásos sonkasalátát. Ha ezt a verziót megunod, mézes-mustáros öntettel is próbáld ki!
Alább pedig a mi húsvéti kedvencünk.
Amire szükséged lesz egy kétszemélyes adaghoz
- 1 kisebb csokornyi újhagyma zöldje apróra vágva
- 20 dkg főtt sonka felkockázva
- 3-4 darab főtt tojás apróra vágva
- kaliforniai paprika összevágva
- csemegekukorica vagy zöldborsó
- fél-fél tejfölöspohárnyi majonéz és ugyanannyi tejföl
- egy zellerszár apróra vágva
- barna cukor, só, mustár – mindegyikből egy teáskanál
- só, zöld bors és fokhagymapor
- füstölt csilipaszta a tálaláshoz
A tejfölt a majonézzel és ízesítőkkel dolgozd össze. Egy hatalmas tálban alaposan keverd össze az összes szükséges hozzávalót, majd ha elkészültél, adj neki egy órát a hűtőben. Salátaként is remek, és ha mégsem bánod a kalácsot, töltsd rendesen megvajazott és grillezett kalácsszeletek közepébe. Ha a sonkaszezonnak vége, füstölt vagy alaposan lecsöpögtetett olajon hallal is készítheted ezt a finomságot.
Ha füstölt csiliszószt nem találsz, füstölt paprikával vagy bármilyen csípős szósszal helyettesítheted.
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés