A legfinomabb saláták nem az elkészítés módja, hanem a kiváló alapanyagok miatt finomak. Ez a saláta egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság, ráadásul szendvicsként egymásra pakolva kiváló váratlan vendég-váró falatnak is.
Hozzávalók
4 mézédes nektarin vagy őszibarack
240 g mozzarella
80 g Serrano sonka
30 g bébi spenót
1 citrom leve
8 apró mentalevél
8 fogpiszkáló
A megmosott és leszárított barackokat félbevágjuk, a magokat kiszedjük. Mindegyik fél barackot további négy szeletre vágjuk. A lecsöpögtetett mozzarella golyókból 3-4 mm-es karikákat szeletelünk. A Serrano sonkákat keresztben félbevágjuk. A spenótleveleket megmossuk és megszárogatjuk. Most jön a szendvicsépítés: a szeletekre vágott fél barackok közé helyezzük el tetszőleges sorrendben a mozzarellát, a sonkát és a spenótleveleket. Minden egyes barackszeletre először citromlevet csepegtetünk. A végén egy mentalevelet teszünk a barackok tetejére, és fogpiszkálót tűzve a közepükbe összefogjuk a salátaszendvicseket. Jól behűtve tálaljuk!
A NO SALTY hasonló receptjei | |||
|
|
|
|
Sárgadinnye kecskesajttal | Sonkás körtesaláta málnavelővel | Pikáns körtesaláta | További receptek >> |