Az ehető arany egyre inkább trend, mint luxus. Az eddig sem volt újdonság, hogy egyes cukrászok időről időre horribilis összegekért kanyarítanak lehetetlen tortákat, de Marc Guibertnek, az észak-nyugat angliai Windemere-ben található Lindeth Howe Country House Hotel séfjének csokidesszertje jócskán felülmúlja az eddigieket. Nem annyira méreteiben, sokkal inkább a belefektetett energia és anyag szempontjából – írja a Luxpresso.
A pazar desszert olyan hozzávalókkal készül, mint arany és pezsgőkrém, a végső verzió pedig egyenesen úgy fest, mint egy Fabergé-tojás, a tetején ehető aranylevelekkel. Ez a tetőtől talpig csokiból készült műremek négyféle belga csokit tartalmaz, barack-narancs-whisky ízesítéssel – szóval a rekordtól eltekintve valami igazán finom is született.
A giccses édesség tetejére pedig cseresznye helyett egy kétkarátos gyémánt került. Guibert 22.000 fontot (több mint 7 millió forintot) kóstáló desszertje nem csak elképesztő ára és luxushozzávalói miatt kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe, hanem azért is, mert a hotel étterme tényleg számít rá, hogy valaki egyszer megrendeli.