18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Amit a többszörös női orgazmusról mindig is tudni akartál

Új kutatásban jártak utána, mi is az a többszörös orgazmus, és mi kell ahhoz, hogy valaki képes legyen egymás után többször elélvezni.

Az elmúlt évek jelentősebb nőiorgazmus-kutatásai után egy kanadai kutatócsoport vállalkozott arra, hogy a többszörös orgazmussal mint különálló jelenséggel is foglalkozzon. Nemrégiben megjelent tanulmányukban elsősorban arra voltak kíváncsiak, van-e valami közös azokban a nőkben, akik nem érik be eggyel, illetve különböznek-e bármiben azoktól, akik igen. Kérdőívük kitöltésére több mint 400 multiorgazmusos nőt sikerült megnyerniük. 

Mi az a többszörös orgazmus?

Az alapvető kérdések tekintetében a szerzők egy fogalmazási bravúrral indítottak, és a többszörös orgazmust az alábbiak szerint definiálták: „kettő vagy több orgazmus egyetlen alkalom során, számottevő szünet(ek) nélkül”. A hangsúly itt a definíció harmadik részén van, ezzel ugyanis sikerült egy kalap alá venni azokat, akik folyamatos ingerlés mellett képesek többször elélvezni (a 419 fős mintából 244-en), valamint azokat, akiknek az első orgazmus után csak pár perc szünetre van szükségük ahhoz, hogy készen álljanak az újbóli ingerlésre és orgazmusra (ők a maradék 175 fő). Ezzel párhuzamosan kikerültek viszont azok, akik miután egyszer eljutnak a csúcsra, utána nem állnak kvázi rögtön készen a folytatásra. A résztvevőik tehát ennek a kritériumnak feleltek meg, igaz, a társaság több mint fele (56 százalékuk) azt nyilatkozta, hogy azért nem minden alkalommal képes a dologra.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban?

Ami a kutatás leíró adatait illeti, egy átlagos, többszörös orgazmusra képes nő alkalmanként 3 alkalommal élvez el. Ez egyébként a leggyakoribb válasz is a kérdésre amellett, hogy az elemzés során óriási volt a szórás: a beszámolók szerint a legkevesebb orgazmusról beszámoló nő kettő, a legtöbbet író pedig 101 (!) alkalommal élvez el egyetlen nekifutásra. 

Az első orgazmus elérése a többszörös orgazmusra képes nőknek is nagyjából annyi időbe telik, mint egyorgazmusos társaiknak: átlagosan mindenki 11 perc alatt jut el a csúcsra. Önkielégítés esetén ez az idő persze jóval rövidebb (kb. 7 perc), mint partnerrel megélt együttlét során (kb. 13 perc). A második orgazmus elérése ezzel szemben nagyjából további 4 percükbe kerül, szubjektív beszámolójuk alapján ráadásul semennyivel sem kevésbé intenzív élmény, mint az első. A kérdőív természetesen ennek mikéntjére is rákérdezett, a válaszokból pedig az derült ki, hogy önkielégítés esetén az elsöprő többség (82 százalék) mind az első, mind a második orgazmusát a csiklója ingerlésével éri el, a társaság nagyjából harmada használ emellett hüvelyi stimulációt (az ujjait vagy dildót), és csak 13 százalék vibrátort (a kategóriák itt átfednek). A partnerrel való együttlét ezzel szemben sokkal színesebb mintázatot eredményezett. Az első orgazmusok harmada itt is a csikló kézi ingerléséhez kötődik, ehelyett vagy emellett azonban a társaság 32 százaléka részesül kézi hüvelyi ingerlésben, 35 százalék orális szexben, 35 százalék behatolásos szexben, 5 százalék pedig a mellei simogatásától is el tud élvezni. A második orgazmus ezek után az esetek felében behatolásos közösülés közben következik be, de gyakori marad a csikló kézi ingerlése (38 százalék) és az orális szex (21 százalék) is. 

Min múlik a dolog?

Ahogy láttuk, a második orgazmus elérése általában jóval kevesebb idő, mint az első. Ez a jelenség egyenesen következik Masters és Johnson híres eredményeiből a szexuálisválasz-ciklust illetően. Eszerint a szexuális válasz 4 szakaszból épül fel, az izgalmi fázisból, a platófázisból, az orgazmusfázisból és a lecsengésfázisból. A szexuális élmény során ezek szekvenciálisan rendeződnek, vagyis az izgalmi fázisból juthatunk el a platóra, és onnan tudjuk megélni az orgazmust. A nemek közti különbséget vizsgálva Mastersék azt találták, hogy férfiak esetében egyrészt a szexuális izgalmi szint a nőkhöz képest gyorsabban növekszik, tehát átlagosan egy férfi előbb jut arra a szintre, ahonnan el tud élvezni, másrészt azonban az orgazmust követően a férfiak izgalmi szintje sokkal mélyebbre zuhan, mint a nőké (innen a szex utáni elalvás), akiknél miután elélveztek, gyakran fennmarad egy viszonylag magas izgalom. A két orgazmus közötti időkülönbség így fiziológiai szinten abból fakad, hogy a nők egy része az első orgazmus után már nem a nulláról szalad neki a másodiknak.

A mostani kutatás során a szerzők hat olyan tényezőt azonosítottak, amelyek alapján a többszörös orgazmusra képes nőket csoportosítani tudták:

  • általános szexuális motiváció: idetartoznak a szexualitással kapcsolatos gátlások, a szexuális érdeklődés és a szexuális kalandvágy;
  • az első önkielégítés és orgazmus megtapasztalása: hány éves volt az illető az első önkielégítés, az első orgazmus és az első többszörös orgazmus átélésekor;
  • a vágy aktuális szintje: a vágy mellett idetartozik a maszturbálás és a szexuális fantáziák gyakorisága is;
  • az első szexuális együttlét: hány éves korában volt először mással szexuális tapasztalata;
  • az orgazmusok száma: hány orgazmusa volt a legutóbbi együttléte során, illetve mennyi volt a legtöbb, amit valaha egyetlen alkalommal átélt;
  • az orgazmus eléréséhez szükséges idő: mennyi idő alatt jut el az első orgazmusig, illetve mennyi ideig tart egy átlagos együttlét vagy önkielégítéses alkalom az életében.

Kiből lesz a multiorgazmusos nő?

A fenti szempontok alapján a szerzők négyféle multiorgazmusos nőtípust (klasztert) körvonalaznak:

Az első típusba nagyon kevesen, mindössze 12-en tartoznak, ők azonban a legutóbbi alkalommal átlagosan 37-szer élveztek el, a személyes rekordok átlaga pedig 70,58 volt – amivel kapcsolatban a szerzők is megjegyzik, hogy fiziológiai méréseket azért nem végeztek, de hát ezt írták be. Idejük egyébként volt rá bőven, mert átlagosan mintegy 43 percet szántak a szeánszokra, az első orgazmusukon pedig átlagosan már egy szűk 8 perc alatt túl voltak. Negyven év körüli átlagéletkorukkal egyébként ők lettek a legidősebb csoport, ahogy köztük volt a legtöbb elvált és a legkevesebb vallásos kitöltő is.

Jelentős különbségeket találtak a nők orgazmuskészségében is
Jelentős különbségeket találtak a nők orgazmuskészségében isHans Neleman / Getty Images Hungary

A második típusba tartozók feltűnően későn, átlagosan 19 éves koruk körül kezdték felfedezni saját testüket és annak működését, első multiorgazmusos élményük is nekik volt a legkésőbb, átlagosan 26 éves korukban. Mindez annak fényében érdekes, hogy az első szexuális együttléteiken már 17-18 évesen túl voltak. Ez a csoport, amelybe 78 nő tartozott, egyébként (a kutatásban részt vevőkhöz képest) teljesen átlagos mennyiségű orgazmust él át egy-egy alkalommal (kb. 4-5-öt), átlagosan 39 percet töltenek el ezzel, miközben az első orgazmushoz átlagosan 14 percre van szükségük. A felsorolt jellemzők hátterében az áll, hogy ezek a nők többnyire jelenleg is a partnerükkel élik meg a szexualitást.

A 95 főt számláló harmadik csoport rendelkezik a legalacsonyabb libidóval és szexuális érdeklődéssel, ők tapasztalták meg a legkésőbb a szexuális együttlétet mással (átlagosan 19 évesen), ők tapasztalják meg a legkevesebb, átlagosan alig több mint 3 orgazmust alkalmanként, és náluk a legalacsonyabb a szex átlagos időtartama is (kevesebb mint 25 perc). Mindez pedig – az előző csoporttal ellentétben – a maszturbálás relatíve magas arányából fakad a partnerrel megélt együttléttel szemben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Végül a multiorgazmusos nők legnépesebb táborába 234-en tartoznak, és a mostani mintát tekintve a ők a legfiatalabbak. Ez a csoport rendelkezik a legmagasabb libidóval és szexuális érdeklődéssel, ők maszturbálnak a legtöbbet (havonta átlagosan tízszer), ők találkoztak legfiatalabban az önkielégítéssel, az orgazmus élményével és a szexuális együttléttel is, az első kielégülésig viszont nagyjából átlagos idő, 10 perc alatt jutnak el. Mivel a most vizsgált minta felét ők jelentik, a szerzők kiemelik, hogy a többszörös orgazmusra való képesség kialakulásában leggyakrabban valószínűleg egyébként is ez a felállás játszik szerepet. Megfogalmazásuk szerint a magas libidójú, saját testét és működését korán felfedező, és relatíve kevés gátlással élő, így a szexualitás iránt érdeklődő, arra kíváncsi fiatalok azok, akik a legnagyobb eséllyel lesznek képesek a többszörös orgazmusra.

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Mustra