11 egyszerű dolog, amivel kimutathatod, hogy törődsz valakivel

GettyImages-1313831886

Gyakran nem a nagy dolgok, hanem az apróságok segítségével éreztetheted a számodra legfontosabb személyekkel, hogy mennyire fontosak számodra, és mindig szíveden viseled a sorsukat. Napjaink rohanó világában sokan úgy érzik, nincs elég idejük rá, hogy kimutassák törődésüket családtagjaik, közeli barátaik részére, pedig ez egyáltalán nem nehéz.

George J. Ziogas HR-szakember, életmód-tanácsadó 11 rendkívül egyszerű módszert szedett össze:

Hívd fel őket

Az internet és a közösségi média minden korábbinál egyszerűbbé tette a kapcsolattartást távoli szeretteiddel, a netes üzenetváltás azonban sohasem fogja pótolni az élményt, amikor hallhatjátok egymás hangját – fogd a telefont, és tárcsázd fel a számodra fontos embereket.

Figyelj rájuk

Bárki számára jó érzés azt tapasztalni, hogy barátja, ismerőse tényleg odafigyel a mondandójára, nem csak lazán végighallgatja a szavait és elengedi őket a füle mellett. Ha éreztetni szeretnéd valakivel, hogy törődsz vele, hallgasd meg, amit mond, és emlékezz az apró részletekre.

Hallgasd meg őket

Az embernek időnként szüksége van rá, hogy kiönthesse lelkét másoknak: szeretteid biztosan tudják, hogy számíthatnak rád, ha önzetlenül meghallgatod a gondjaikat-bajaikat, esetleg tanácsot adsz nekik, mitévők legyenek.

Segíts nekik

Szintén könnyen éreztetheted szeretteiddel, hogy fontosak számodra, ha alkalmanként hasznossá teszed magad és segítesz nekik, például a bevásárlásban, a csomagok cipelésében, a takarításban. Ezek apró dolgoknak tűnnek, de annál lényegesebbek, bizonyítják, hogy odafigyelsz a másikra a mindennapok során.

A közös kirándulás mindig jó program
A közös kirándulás mindig jó programMarko Geber / Getty Images Hungary

Ajándékozd meg őket

Egy kedves ajándék is bármikor mosolyt csal szeretteid arcára, és ezúttal sem kell hatalmas, drága dolgokra gondolnod: egy édesség, egy kézműves apróság, egy könyv, amiről tudod, hogy a másik régóta szeretné elolvasni, sokkal többet mond.

Szervezz közös utazást, programokat

Mindig jó kimozdulni, kalandokat keresni és közösen felfedezni a világot: egy romantikus hétvége a pároddal szuper program, de egy közös kirándulás, új helyek (éttermek, múzeumok, színházak, satöbbi) felfedezése is több mint tökéletes.

Dicsérd meg őket

Nem is gondolnád, mekkora hatással lehet néhány kedves szó az emberek lelkiállapotára: az őszinte dicséret mindig jólesik, még akkor is, ha olyan apróságokkal kapcsolatos, mint egy jól elkészített ebéd, egy csinos ruha, vagy egy kiválóan elvégzett munkahelyi feladat. A dicséret nemcsak felvidítja szeretteidet, de az önbizalmukra is pozitívan hat, és arra ösztönzi őket, hogy folyamatosan fejlődjenek.

Mondj köszönetet

A dicséret mellett egy egyszerű „köszönöm” is rengeteg mindent elmond: éreztetheted a másik féllel, hogy hálás vagy azokért a dolgokért, melyeket tőle kapsz a mindennapok során.

Készítsd el párod kedvenc fogását
Készítsd el párod kedvenc fogásátbernardbodo / Getty Images Hungary

Főzz nekik

Éreztetni szeretnéd valakivel, hogy valóban különleges a számodra? Készítsd el a kedvenc fogását, amivel biztosan leveszed a lábáról! Nem kell különleges szakácstehetségnek lenned, a lényeg a gesztusban rejlik: a másik csillogó szemekkel fog belekóstolni az ételbe, amit csakis neki, jó fejségből, szeretetből főztél.

Írj nekik

Az e-mailek és Messenger-üzenetek világában különleges, régimódi bája van annak, ha hagyományos, kézzel írt levelet küldesz valakinek, vagy akár csak egy kedves üzenetet írsz számára egy kis papírkára: apró kedvesség, de a hatás sosem marad el.

Egyszerűen mondd meg nekik

A legalapvetőbb és leghatásosabb módszer természetesen, ha egyszerűen megmondod a másiknak, hogy szereted és törődsz vele: sokan félnek kimutatni az érzelmeiket, pedig az őszinteség a bizalmas kapcsolat alapja. Nyugodtan menj oda a számodra legkedvesebb személyekhez, és add a tudtukra, hogyan érzel irántuk.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra