ZÖLD

Fotópályázat a környezetvédelemért

2010. május 6., csütörtök 09:35

fotopalyazatMutasd meg a természet arcait!  Ezzel a felhívással indul hetedik alkalommal a Bayer és az UNEP Klímavédelmi Fotópályázata.

A célja felhívni az emberek figyelmét a biodiverzitás fontosságára, hogy megőrizhessük Földünk biológiai sokszínűségét, szimbiózisban éljünk a minket körülvevő élővilággal.

A fotópályázat elnökéhez, Dr. Juhász Árpádhoz idén újabb személyiségek csatlakoznak, Peller Mariann és Kucsera Gábor.

„Hét évtizede járom az erdőket, réteket: s ezalatt virágok, fák, rovarok, madarak tucatjaival kötöttem barátságot. Minden ősszel meghallgatom a szarvasbikák bőgését és várom tavasszal a kakukkok hangját, utóbbiakét sajnos egyre ritkábban. És a virágok közt sem találok jó néhányat mostanában, olyan helyeken, ahol korábban mindig bőségesen nyíltak. Közülük néhányat már csak védett, titkos lelőhelyeken lehet megtalálni. Pedig unokáimnak is szeretném még megmutatni kedvenc fáimat, cserjéimet, virágaimat. Ezért is fontos nekem az élővilág sokféleségének megőrzése" - nyilatkozott romantikusan Juhász Árpád.

A pályázatokat a www.termeszetarcai.com weboldalon lehet feltölteni 2010. április 8. és május 31. között. A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes fotók készítőit professzionális kategóriákban pénzjutalommal, amatőr és junior (12-18 év közötti) kategóriákban a fotózáshoz kapcsolódó értékes tárgyi nyereményekkel díjazzák.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta