ZÖLD RÖVIDHÍR

Italosdobozok a metró szellőzőrendszerében

2010. március 9., kedd 14:32

Az alumínium italos dobozok hasznosításának egyik érdekessége, a kiállítás sikeres darabja a londoni metró szellőzőventillátorának alkatrészei.

A Hulladékból Termék című kiállítás olyan hazai termékeket mutat be, amelyek a Magyarországon szelektíven gyűjtött és újrahasznosított hulladékokból készültek, derült ki az ELTE sajtóközleményéből. A kiállítás installációja maga is újrahasznosított karton-papírból készül (falak, asztalok, székek). Ez azért is figyelemre méltó, mert közismert, hogy a papír a legnagyobb mennyiségben újrahasznosításra kerülő hulladék. Ismételt feldolgozása során például karton- és hullámpapír készül, amely a csomagolóipar számára fontos termék. Az alumínium italos dobozok hasznosításának egyik érdekessége a londoni metró szellőzőventillátorának alkatrészei. Ezek például egy magyarországi alumínium-hasznosító üzemben készülnek, az általunk vásárolt, majd elfogyasztott üdítők és sörök hulladékba kerülő dobozaiból. Ez a kiállítási tárgy is azt bizonyítja, hogy az anyag nem vész el (a hulladékok között sem).

A vándorkiállítás március 9-18. között az ELTE Lágymányosi Campusának déli épületében látható. Az ÖKO-Pack Csomagolási Hulladékok Hasznosítását Koordináló Nonprofit Kft., valamint a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által létrehozott egyedülálló kiállítás első bemutatójára 2006 márciusában került sor Budapesten.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta