ZÖLD RÖVIDHÍR

Fa-örökbefogadás a kerékpárút mentén

2010. április 14., szerda 09:55

Április 10-én, szombaton több száz örökbefogadó (köztük egyesületek, iskolai osztályok, családok, baráti társaságok) ültette a hárs és berkenye csemetéket, egy több mint 1 kilométer hosszú szakaszon Veszprém és Szentkirályszabadja között.

faA Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara Közlekedési Szakcsoportjával, és Szentkirályszabadja Község Önkormányzatával együttműködve indította útjára a Fa-Örökbefogadási programot, melynek során 1000 Ft befizetésével és egy kis szombat délelőtti, kétkezi munkával bárki hozzájárulhatott a kerékpárutat szegélyező fasor meghosszabbításához. A fákhoz szükséges gödröket az akciót megelőzően már kiásták a munkagépek, így a lelkes társaságoknak valóban csak az ültetés volt a dolga. Persze nem utolsó az a szempont sem, hogy minden ültető akár névre- és életre szóló ajándékot adhatott szüleinek, kedvesének, gyermekének, unokájának, barátjának, hiszen egy-egy névre szóló szalaggal köthették át a későbbiekben is törődésre váró 150 növényt.

www.greenfo.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta