TREND

4400 eurós szandállal sújt Kanye West

2012. március 9., péntek 12:02

Kanye West Giuseppe Zanottival közösen tervezett két szandált, az egyik 4400 euróba, azaz 1,3 millió forintba, a másik szolid 705 euróba, azaz 207 ezer forintba kerül. A Miu Miu hasonlóan drága, nagyon csicsás, tengeri állatos szandálokkal áll be az idén nyáron citromdíjat érdemlő tervezők közé, bár ezeket a darabokat simán el tudjuk képzelni a tengerparton pihenő, külföldi, bikinis celebnők lábán.

Itt a tavasz, ismét ruhatárcserére buzdítanak minket az üzletek, a divatbemutatók, a reklámok, és a kollégák. A cipővásárlás a legcsábítóbb, nem kell kényelmetlen próbafülkékben izzadni, nem szorít az új nardág, és bőven van válaszék: végre konfekcióban is kaphatók színes platformcipők, arany- és pezsgőszínű szandálok, kígyómintás és rózsaszín darabok. Fazonok és formák tucatjai közül lehet bohém és modern papucsot, szandált és magassarkút választani.

Persze ahogy a mezei cipőboltokban, úgy a legnagyobb tervezők kollekcióiban is bőven akadnak vadhajtások. Nem is kell nagyon keresgélni, hogy megtaláljuk az idei szezon két legrosszabbul sikerült luxuskategóriás darabját. A magyar modellekre gerjedő Kanye West tavaly mutatta be első, hetvenes évek és Afrika ihlette kollekcióját a világ talán legfinnyásabb közönségének, a párizsinak - és egész jól szerepelt.

A szakmától vegyes kritikákat kapott Grammy-díjas rapper idén nyárra Giuseppe Zanottival tervezett pár szandált. Az extrém darabok hónapok óta fel-feltűnnek a divatmagazinokban, és a képeken még ki is néznek valahogy - de élő emberen nem nagyon lehet elképzelni őket. A francia Colette-nél meg lehet venni a furcsa, de nagyon drága szandálokat, 4420 és 705 eurós áron. Tehát a kötött anyaggal és gyöngyökkel díszített lábbeli 1,3 millió forintba kerül, cserébe úgy nézhetünk ki benne, mint akinek be van fáslizva a lába. A másik, egyszerű, fekete pántos szandál 207 ezer forintért már barátibb, de ennél jóval olcsóbban is kaphatunk egyszerű, fekete magassarkú szandált.

Önnek hogy tetszenek ezek a szandálok?

 • 31
  Kanye West szandálai nagyon jók
 • 13
  A Miu Miu darabokat simán felvenném
 • 23
  Mindkét tervező szandálai tetszenek
 • 73
  Ocsmányak ezek a lábbelik
 • 6
  West szandálai rondák, a Miu Miu-é szépek
 • 6
  A Miu Miu szandálai szépek, Westé rondák

Az avantgárd és provokatív stílusáról jól ismert Miu Miu is ráment az extrém stílusra: egy 'Miu Miu Crystal Marine' névre keresztelt, a tenger világa által ihletett szandál- és papucskollekciót készített erre a szezonra. Díszítésnek rózsaszín kristályokat, ametisztet, piritet használt a tervező, nem is keveset, így aztán a rákra, tengeri csillagra és csikóhalra emlékeztető szandálok inkább giccses és túlzó, mint kifinomult és elegáns hatást keltenek.

A nem túl visszafogott szandálok azonban biztos nagy sikert aratnak majd a külföldi celebnők körében, a focistafeleségek strandra is kristályos topánban mennek majd idén, a hollywoodi hírességek pedig simán felveszik majd bevásárláshoz is a többszázezer forint értékű lábbeliket - legalábbis szerintünk ez lehet a Miu Miu szandálkollekciójának célcsoportja. A tengeri kollekció egyébként előbb-utóbb elérhető lesz a Miu Miu oldalán is, egyelőre azonban a Barney's-nál vásárolhat az, aki nem bír várni a tengeri csillagos, rákos, csikóhalas, gazdagon díszített darabokra - 750-900 dollár (168-201 ezer forint) közötti áron osztogatják a lapos talpú szandálokat, Magyarországra is szállítanak, nagy szerencse, ugye?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta