4400 eurós szandállal sújt Kanye West

Kanye West Giuseppe Zanottival közösen tervezett két szandált, az egyik 4400 euróba, azaz 1,3 millió forintba, a másik szolid 705 euróba, azaz 207 ezer forintba kerül. A Miu Miu hasonlóan drága, nagyon csicsás, tengeri állatos szandálokkal áll be az idén nyáron citromdíjat érdemlő tervezők közé, bár ezeket a darabokat simán el tudjuk képzelni a tengerparton pihenő, külföldi, bikinis celebnők lábán.

Itt a tavasz, ismét ruhatárcserére buzdítanak minket az üzletek, a divatbemutatók, a reklámok, és a kollégák. A cipővásárlás a legcsábítóbb, nem kell kényelmetlen próbafülkékben izzadni, nem szorít az új nardág, és bőven van válaszék: végre konfekcióban is kaphatók színes platformcipők, arany- és pezsgőszínű szandálok, kígyómintás és rózsaszín darabok. Fazonok és formák tucatjai közül lehet bohém és modern papucsot, szandált és magassarkút választani.

Persze ahogy a mezei cipőboltokban, úgy a legnagyobb tervezők kollekcióiban is bőven akadnak vadhajtások. Nem is kell nagyon keresgélni, hogy megtaláljuk az idei szezon két legrosszabbul sikerült luxuskategóriás darabját. A magyar modellekre gerjedő Kanye West tavaly mutatta be első, hetvenes évek és Afrika ihlette kollekcióját a világ talán legfinnyásabb közönségének, a párizsinak - és egész jól szerepelt.

A szakmától vegyes kritikákat kapott Grammy-díjas rapper idén nyárra Giuseppe Zanottival tervezett pár szandált. Az extrém darabok hónapok óta fel-feltűnnek a divatmagazinokban, és a képeken még ki is néznek valahogy - de élő emberen nem nagyon lehet elképzelni őket. A francia Colette-nél meg lehet venni a furcsa, de nagyon drága szandálokat, 4420 és 705 eurós áron. Tehát a kötött anyaggal és gyöngyökkel díszített lábbeli 1,3 millió forintba kerül, cserébe úgy nézhetünk ki benne, mint akinek be van fáslizva a lába. A másik, egyszerű, fekete pántos szandál 207 ezer forintért már barátibb, de ennél jóval olcsóbban is kaphatunk egyszerű, fekete magassarkú szandált.

Önnek hogy tetszenek ezek a szandálok?

Az avantgárd és provokatív stílusáról jól ismert Miu Miu is ráment az extrém stílusra: egy 'Miu Miu Crystal Marine' névre keresztelt, a tenger világa által ihletett szandál- és papucskollekciót készített erre a szezonra. Díszítésnek rózsaszín kristályokat, ametisztet, piritet használt a tervező, nem is keveset, így aztán a rákra, tengeri csillagra és csikóhalra emlékeztető szandálok inkább giccses és túlzó, mint kifinomult és elegáns hatást keltenek.

A nem túl visszafogott szandálok azonban biztos nagy sikert aratnak majd a külföldi celebnők körében, a focistafeleségek strandra is kristályos topánban mennek majd idén, a hollywoodi hírességek pedig simán felveszik majd bevásárláshoz is a többszázezer forint értékű lábbeliket - legalábbis szerintünk ez lehet a Miu Miu szandálkollekciójának célcsoportja. A tengeri kollekció egyébként előbb-utóbb elérhető lesz a Miu Miu oldalán is, egyelőre azonban a Barney's-nál vásárolhat az, aki nem bír várni a tengeri csillagos, rákos, csikóhalas, gazdagon díszített darabokra - 750-900 dollár (168-201 ezer forint) közötti áron osztogatják a lapos talpú szandálokat, Magyarországra is szállítanak, nagy szerencse, ugye?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek