TREND

Antiszemita támadása miatt letartóztatták a Dior vezetőjét

2011. február 25., péntek 17:36

John Gallianót erőszakoskodással és antiszemita megnyilvánulásokkal gyanúsítják, miután egy kávézóban rárontott egy párra. Sokak szerint a tervező kirohanása betudható annak a nyomásnak, ami a közelgő párizsi divathét miatt nehezedik rá.

Letartóztatták a Christian Dior vezető tervezőjét csütörtök este Párizsban. John Gallianót erőszakoskodással és antiszemita megnyilvánulásokkal gyanúsítják.

Nem tudni, miért támadt a párra

A botrány egy kávézóban robbant ki, Párizs Marais kerületében, amikor Galliano elkezdett üvöltözni és rátámadt egy párra. A rendőrségi források szerint még nem világos, miért kezdte zaklatni őket, azt sem tudjuk, hogy ismerték-e egymást korábban. A tanúk kihallgatása után kiderült, hogy Galliano durván káromkodott és antiszemita megjegyzéseket tett, mielőtt neki rontott a párnak.

Sokak szerint a tervező kirohanása betudható annak a nyomásnak, ami a közelgő párizsi divathét miatt nehezedik rá, illetve a Kate Moss számára tervezett esküvői ruhája is a héten debütált. A tervezőt bevitték a rendőrségre, ahol a teszt kimutatta, hogy erősen ittas állapotban követte el mindezt. Ezek után hazaengedték és büntetést egyelőre nem szabtak ki rá.

Az eset azoban nem marad következmények nélkül, a Dior közleményt adott ki, miszerint amíg nem tisztázódik az eset, felfüggesztik John Gallianót. A divatház vezetője, Sidney Toledano nyilatkozatában elhatárolódott a rasszizmus mindennemű megnyilvánulásától.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2011.02.28 21:58:22Nancsi

    Na, holnap bemegyek egy cigó kocsmába, aztán ha rám elkezdik kiabálni hogy mocskos paraszt magyar, akkor tessék ám mindent lecsukni.

  • 2011.03.02 10:53:45tiburi

    Érdekes, hogy nálunk így jön le a hír. Az angol hírforrásokban egy szó sincs zsídózásról. A fickó esetében a rasszista kártyát hozták fel, mert "ázsiaizott", azért az nem ugyanaz.
    Mert ha valakit "lesárgázok" az rasszizmus, de ha valakit "lezsidózók" az speciálisabb, azt hívják antiszemitizmusnak.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta