TREND RÖVIDHÍR

Több munkás kell ahhoz, hogy a Louis Vuitton iránti igényeket kielegítsék

2011. március 3., csütörtök 11:44

Kiszivárgott, hogy a Louis Vuitton, a főként táskáiról ismert francia luxusmárka idén akár 700 új bőrmunkást is felvehet, mert csak így tudja kielégíteni az egyre növő keresletét.

Az új munkaerőt elsősorban a franciaországi gyárakban alkalmaznák, ahol a Vuitton bőrárujának mintegy 70%-a készül, valamint Spanyolországban és Kaliforniában, mondta el a Bloomberg.com-nak egy magát megnevezni nem kívánó informátor, aki szerint jövőre további felvétel várható.

A Vuitton cég 320 kézműves szakembert vett fel tavaly, jövő hónapban pedig a franciaországi Marsaz-ban nyit új gyárat, miután tavaly a karácsonyi rohamban 13 boltot kellett egy órával hamarabb bezárni készlethiány miatt. Becslések szerint a cég 4-5000 bőrmunkást alkalmaz.

A bőráru részleg bevétele 13%-kal nőtt

Az LVMH konszern (a Vuitton tulajdonosa) lassan, de biztosan akarja növelni a gyártási kapacitást, aszerint, ahogy a kereslet meghaladná a készleteket, nyilatkozta Bernard Arnault elnök és vezérigazgató ebben a hónapban. Az LVMH divat és bőráru részlegének bevétele 13%-kal, 7,58 billió euróra emelkedett 2010-ben, és 2011-re is ragyogóak a kilátások, mondták el korábban a cégnél.

Ahogy a bőrből készült kiegészítőkre nő az igény, úgy igyekszik az LVMH is egyre szorosabbra fűzni a szálakat a Hermés Internationallel, miután 20,2 %-os érdekeltséget halmozott fel a Birkin táskák gyártójánál. Bernard Arnault azt nyilatkozta, hogy a világ legnagyobb luxuscikk-gyártójaként az LVMH nemcsak passzív befeketetőként lesz jelen a Hermés életében, hanem a családi vezetés alatt álló üzletet stratégiai és operatív módon is segíteni kívánja. A Hermés viszont azt szeretné, ha az LVMH részesedését 10% alá tudnák szorítani, nyilatkozta a 174 éves vállalkozás alapító családjának feje.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta