Észreveszi, mi a különleges Charlène hercegné szettjében?

Charlène monacói hercegné a napokban a Vatikánba látogatott férjével, II. Albert monacói herceggel, írja a DailyMail. Az alkalom nemcsak azért volt különleges, mert már negyedszer járt a katolikus egyház fővárosában, de ezúttal fehérben jelenhetett meg Ferenc pápa előtt. Hogy ez miért annyira különleges? Elmondjuk.

A 37 éves, kétgyerekes Charlène egyike annak a hét (!!!) embernek, akik ebben a színben járulhatnak a pápa elé – ezt a kiváltságot a francia nyelv egyébként privilége du blanc-nak hívja és a katolikus vallású királynők/nék, illetve hercegnők/nék számára teszi lehetővé a különleges alkalmakkor tetőtől talpig hófehérben tett látogatást. A hercegné vállra hulló csipkefejkendőt és gallér nélküli kabátot, bézs magassarkút, illetve a kabát alól épphogy csak kilógó krémszínű ruhát, továbbá kistáskát és kesztyűt viselt a privát találkozón. az egész szettre a pontot pedig a vörös rúzsával tette fel. 

tk3s 530821 007
Abaca / Northfoto

A protokoll szerint egyébként a nem kiváltságos nőknek hosszú fekete, zárt nyakú, hosszú ujjú ruhát és fekete, vállra hulló csipkefejkendőt kell viselniük, ha a mindenkori pápánál járnak. Éppen ezért keltett minibotrányt Cherie Blair, Tony Blair felesége 2006-ban, amikor teljesen fehér szettben járult az egyházfő elé. Az íratlan törvények megszegése azért is volt meglepő Blairtől, mert bár hithű katolikus, korábban mindig betartotta az egyház dress code-ját. „Még a királynő is feketét viselt! Innen látszik, hogy mennyire odavan magától" – nyilatkozta akkor az egykori miniszter, Anna Widdecombe. Bár Angela Merkel feketében érkezett, kendőt nem viselt.

Ők a kiváltságosok

Charlène monacói hercegné, Zsófia spanyol királyné, Paula belga királyné, Mária Terézia luxemburgi nagyhercegné, Matild belga királyné, Letícia spanyol királyné és Marina nápolyi hercegnő.

Charlène-t egyébként protestánsnak nevelték, de 2011 áprilisában saját akaratából és döntése alapján felvette a római katolikus vallást. A látogatás során Albert herceg fotókat osztott meg egyik birtokának növényzetéről, ami források szerint annyira megtetszett Ferencnek, hogy elgondolkodott azon, a nyári rezidenciáján is hasznosít belőle ötleteket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek