5+1 trend, ami nem megy ki a divatból

A divatirányzatok többsége egyszer csak előbukkan a semmiből, majd mire épp megszeretné, már el is tűnt a süllyesztőben. Hogy ennek mi az eredménye? Rengeteg felesleges ruhadarab, amit egy év múlva esze ágában sincs felvenni és egy rakás kidobott pénz. Az utóbbi évtizedből kiindulva viszont a Guardian talált hat olyan trendet, melyek jó ideig még biztosan nem fognak eltűnni: ha időtálló darabokra vágyik, mutatjuk, mibe érdemes befektetni!

1. A kockás ing

Mi a közös Bob Dylanban, a Nirvanában és a Twin Peaks-ben? Hát az, hogy mind időtlenül kúl és tele van kockás inggel. Félretéve a tipikus filmes kliséket: a kockás-ing trend teljesen uniszex, ráadául ugyanúgy jó választás egy rohangálós napra, mint randizni vagy fesztiválozni. A galériában megnézheti, mivel párosítják a favágó-trend alapdarabját a celebek!

2. A műszőrme

Amiért Kate Moss-nak kell köszönetet mondanunk. Valódi szőrmét két okból sem vennék: egyrészt baromi drága, másrészt sosem lenne szívem olyan ruhadarabot hordani, amit egy megnyúzott kisállat bundájából készítenek. Tartsák őket akármilyen fantasztikus körülmények között és érveljenek teljesen feleslegesen a bőrcipők példájával. A jó hír viszont az, hogy nem is kell támogatni az állatok tömeges legyilkolását, mivel a brutális technológia fejlődésnek köszönhetően – ami a divatra is egyre nagyobb hatással van – ma már olyan magas minőségű műszőrméket állítanak elő, hogy valódi profinak kell lenni ahhoz, hogy észrevegye a különbséget. Ráadásul egyre több fast fashion üzlet, mint a H&M vagy az F&F is árul jóval alacsonyabb árkategóriájú műszőrméket, amikbe érdemes befektetnie, ha szőrme-párti. Ha teheti, lehetőleg valamilyen alapszínűt, feketét, fehéret vagy barnát válasszon, ezeket akár évek múlva is bátran felveheti, ráadásul mindenhez passzolnak.

3. Katonás cuccok

Az első világháború idején, amikor a Burberry és az Aquascutum ballonkabát igazán népszerű lett, a katonai divat egyfajta szolidaritásként funkcionált a harcokban résztvevő katonák felé. A hetvenes években viszont már teljesen más jelentéssel bírt, akkoriban a vietnami háború elleni tiltakozás jelképeként használták a terepmintás és military szabású ruhákat. Ma már nem párosítunk hozzájuk különösebb politikai-történelmi jelentést, elég csak azzal példálózni, hogy Marc Jacobs sem bír elszakadni a khakizöldtől.

4. A feszülős farmer

Bár a divatipar elsődleges célja kétségtelenül az, hogy minél több ruhát tuszkoljon le a potenciális vásárlók torkán, sokan ragaszkodunk bizonyos darabokhoz, amiket még évekkel ezelőtt szereztünk be. Ezek közé tartozik a feszülős "skinny" farmer is, amit minden ősszel kicsit aggódva húzunk fel, abban reménykedve, hogy még beleférünk. Bár jelenleg nem éppen a legnépszerűbb korszakát éli a feszülős farmer – a street style fotókon pózoló divatszerkesztők inkább választanak mackóalsót, overált vagy boyfriend jeans-t –, attól még rohangálós nadrágnak, vagy pulóverrel kiegészítve otthoni szerelésnek is teljesen jó.

5. Az Acne Studios ikonikus bokacsizmája

Mert ha eredetit nem is, koppincsot vagy kísértetiesen hasonlót biztosan vett már. 

+1. A szakáll, mint kiegészítő

Ez most pont nem a női olvasóknak szól, de a férfiak még nem késtek el, ha szakállról van szó. Máig nem tiszta, miért pont 2013 nyarán érte el csúcspontját a szakállmánia, és miért ilyen kitartó trend a mai napig: a szakálltól ugyanis senki nem lesz alternatívabb vagy egyedibb, inkább csak populáris kiegészítőként funkcionál. Jared Leto-nak például esze ágában sincs megválnia tőle.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra