Sminkelje magát filmsztárnak!

Amikor Max Factor a harmincas években forradalmasította a kozmetikai- és szépségipart, valószínűleg nem gondolt arra, hogy termékeit hollywoodi filmsztárok népszerűsítik majd a vörös szőnyeges eseményeken, a dívák sminkjeit pedig nők millió másolják majd otthon a tükör előtt világszerte. A legendás márka öröksége előtt tiszteleg a marieclaire.co.uk szerkesztősége is, akik egy listát is összeállítottak arról, hogy mit érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy úgy ragyogjunk, mint egy filmsztár. Íme!

1. Vörös rúzs

Míg más árnyalatok jönnek-mennek, a klasszikus piros rúzs a mai napig divatos nappal és éjszaka egyaránt. Csábító, merész vörös ajkakkal hódította meg Hollywoodot Marilyn Monroe-tól kezdve Angelina Jolie-ig számos híresség az elmúlt évtizedekben. A szín tűzpiros, cseresznye vagy bordó árnyalatokban is trendi a szezonban, ráadásul ugyanúgy kiváló kiegészítője egy jól szabott fehér ingnek, mint egy csicsás koktélruhának.

2. Füstös szemek

Semmivel sem lehet drámaibb hatást elérni a vörös szőnyeges eseményeken, mint a füstös szemekkel. Számos híresség köszönheti a fülledt tekintetet kölcsönző sminknek, hogy felfigyeltek rá Hollywoodban. A trükk természetesen idén is hódít, a fekete mellett izgalmas füstös hatást kelthetünk sötétkék, illetve erdőzöld árnyalatú festékekkel is. Sminkelés előtt érdemes rákeresni Jean Shrimpton, Jennifer Lawrence vagy Emma Watson vörös szőnyeges képeire és meglesni, hogy hogyan festették ki őket a sminkesek a puccos események előtt.

3. Természetes arcpírt kölcsönző pirosító

A Max Factor 1935-ben dobta piacra a „Pan Cake Foundation” névre keresztelt termékét, mely azóta is a filmsztárok sminktáskájának egyik kulcsfontosságú darabja. Az innováció debütálása után nem sokkal természetesen az átlagos háziasszonyok is szerettek volna kedvenc színésznőikre hasonlítani, így a pirosítót napjainkban is a töretlenül népszerű és megfizethető sminktermékek között tartják számon.

4. Hosszú szempillák

A legtöbb stílusikon, Raquel Welchen át Betty Page-ig ragaszkodott a meseszerűen hosszú szempillákhoz. Az időtlen varázserővel bíró szempillaspirál természetesen napjainkban is keresett a piacon, ahogy a Max Factor sem vonta ki a forgalomból. A márka egyik legújabb fejlesztése például a hosszabbító és dúsító hatást keltő Max Factor 2000 Calorie spirál, de találni ennél olcsóbb és hatásosabb terméket is az üzletekben.

5. Fénylő ajkak

Naná, hogy a szájfényt is a Max Factor találta fel, méghozzá 1928-ban, amikor még „Lip Pomade” néven akarták bevezetni az új szépségápolási terméket a piacra. Nem sokra rá mindenki olyan zamatos, nedves hatású ajkakat akart magának, mint amilyet a színésznők viseltek a filmvásznon és a díjátadókon. A szájfény napjainkban is menő, idén például visszafogottabb, átlátszó, vagy az ajkunkkal megegyező árnyalatban hódít.

6. Élénk színű szemfesték

A trend a szakemberek szerint az 1963-ban mozikba került Kleopátra című film óta népszerű, mikoris a stílusikonként emlegetett Elizabeth Taylor élénkre festett szemekkel állt a kamera elé. A feltűnő színek a divatheteken látottak alapján idén sem kopnak ki a divatból, különösen menő lesz citromsárgára, narancssárgára, kobaltra vagy hupikékre festeni szemünket a szezonban.

7. Bronzbarna bőr

Az istennős külsőt kölcsönző trend akkor lett igazán nagy divat, amikor a gazdag és híres emberek olyan egzotikus helyszínekre szervezték luxusnyaralásaikat, ahonnan ilyen irigylésreméltó bőrszínnel érkeztek vissza. A trend hamar begyűrűzött a vörös szőnyeges eseményekre is, de ma már nem kell több ezer kilométert megtenni ahhoz, hogy ilyen színünk legyen, elég beszerezni a bőrünk színéhez illő bronzosítót ahhoz, hogy úgy fessünk, mint egy filmsztár.

8. Szemceruza

A fekete szemceruzában rejlő lehetőségeket olyan dívák tanították meg nekünk, mint Brigitte Bardot vagy Sophia Loren, akik mesterien bántak a ceruzával, mellyel szexi macskaszemet, nyitott vagy lapos tekintetet is varázsolhatunk magunknak, ha akarunk. Persze vannak ezeknél bonyolultabb fogások is, amikhez azért több türelem és gyakorlás szükséges.

9. Természetesség

Néha a vörös szőnyegen is érvényes a kevesebb néha sokkal több szabály. A "semmi smink a legjobb smink" trükköt nem csak a legismertebb szépségikonok vetették be az elmúlt években, hanem például a kilencvenes évek legismertebb szupermodelljei is, akik csak egy kis szempillaspirált és némi púdert tettek fel, mielőtt kiléptek volna az utcára.

10. Vastag szemöldök

A szemöldökméretünk drámai változásokon ment át az elmúlt időszakban. Audrey Hepburn androgün megjelenést kölcsönző vastag szemöldöke például nemcsak a harmincas években volt divat, hanem a korai 2000-es években is, sőt, napjainkban olyan modelleknek köszönhetően, mint Cara Delevingne talán még menőbb is, mint valaha. A szuperkarakteres arcot kölcsönző szemöldököt kipróbálásra viszont csak bevállalósabbaknak ajánljuk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek