Egy divathét, ahol a fehér modell a ritka

Sokszor éri a jogos vád a tervezőket, hogy a divat fővárosaiban rendezett divathetek alatt csak elvétve alkalmaznak színesbőrű modellt – bár kevesen tudnak róla, de Afrikában is már több éve rendeznek divatheteket és nem is csak egy városban! A kontinensről általában a szegénység, a korrupció és az etnikai harcok jutnak eszünkbe, viszont kialakulóban van egy új Afrika. 54 független államával és az egyre szélesedő és erősődő, a luxustermékek iránt fogékony középosztályával nemsokára felveheti a harcot az európai vagy akár az ázsiai piaccal is.

Hogy fedezik fel a modelleket? Az afrikai divathetek bemutatóit rendszeresen afterpartik követik, amikre az elit krémjét is meghívják – köztük az ügynökségek bookereit is, akik munkába lendülnek és levadásszák a potenciális topmodelleket. Az esteken kívül még a helyi szépségversenyeket járják, hogy megtalálják a következő Naomi Campbellt. A szegényebb országokban élő lányok álma ugyanis ez: külsejükkel kitörni és híres modellé válni, hogy örökre elfelejthessék az anyagi gondokat.

Bár valószínűleg még kevésbé cseng ismerősen a nevük, mint Karl Lagerfeldé vagy a Dolce&Gabbana párosáé, de rövid időn belül egyre többet hallunk majd David Tlale-ről, Gavin Rajah-ról, Thula Sidiről vagy Deola Sagoe-ről. Galériánkba képeket válogattunk az elmúlt divathetekről – nézze meg, hogyan ünneplik a divatot és mit álmodnak meg szezonról szezonra a tervezők a déli kontinensen.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra