Párizs feltette az i-re a pontot

A végére értek a férfidivathetek, a londoni és a milánói bemutatók után a francia fővárosban is végiglejtettek a modellek a kifutón. A klasszikus szabások és ötletek mellett feltűntek extravagáns kollekciók is, ezért úgy döntöttem, hogy a kedvencemen kívül – az HommeModel blog segítségével – újra megmutatom azt az 5 bemutatót, ami szerintem a leginkább extrémre sikerült.

Berluti: a kedvenc

Az LVMH konszernbe tartozó Berluti márka kreatív igazgatója, Alessandro Sartori a jövő tavaszi-nyári szezonra is letisztult, de mégis ötletes kollekciót álmodott meg. Kasmír, lágy bőr és hasított bőr anyagokat használt a szafarihangulatot idéző ruhadaraboknál – amik között találunk dzsekiket, trench coatokat és kötötteket is. Érdemes egy pillantást vetni a lábbelikre: úgy tűnik, a tornacipő trend marad jövőre is.

Kenzo: a fashionisták kedvence

A Kenzo pár szezonnal ezelőtt újragondolta saját magát és olyan ikonikus ruhadarabokat dobtak piacra, mint például a tigrisfejes pulóverük. A mostani kollekciójukat az erős színek és a geometriai minták (főleg a pöttyök) jellemzik, a tervezőket pedig a francia nevezetességek (többek között az Egyesült Államoknak ajándékozott Szabadság-szobor és a Nyomorultak) inspirálták.

Comme des Garcons Homme Plus: zakó rövidnadrággal

Bár sokan utálják a zakó és a rövidnadrág párosát, úgy tűnik, nem szabadulunk meg tőle: a Comme des Garcons szinte kizárólag ilyen szetteket küldött a kifutóra – bár igaz, hogy nem a klasszikus öltönyre hasonlítanak a ruhadarabok. Az extrém mintákról talán csak a lábbelik tudják elterelni a figyelmünket. Inspirációul a 20. század eleji Anglia szolgált.

Yohji Yamamoto: a nomád

A japán tervező a sztyeppék és a kietlen vidékek lakosainak öltözékéből inspirálódott – a hatást erősítik a modelleknek készített poros frizurák is. A már-már túlságosan bő nadrágokat oversize felsőkkel párosították, itt-ott pedig megjelentek patchwork elemek is.

Rick Owens: a színes

Bár a legtöbb tervező lassan már a tavaszi-nyári szezonra is kizárólag fekete-fehér ruhákat tervez, Rick Owens-re ez már egyáltalán nem jellemző. A lazac, a mustár és az arany nem hétköznapi árnyalatok – nyoma sincs annak, hogy a tervező 5 évvel ezelőtt monokróm szetteket küldött volna a kifutóra. A szabás más tészta, de biztos akad valaki, akinek bejön.

Issey Miyake: minták és rétegezés

Issey Miyake 2015-ös tavaszi nyári kollekciója könnyedre és légiesre sikeredett – annak ellenére, hogy sok helyen rétegezéssel találkozhatunk. Úgy tűnik, még a minták is tartják magukat pár szezon erejéig, ezen kívül pedig még a trópusi elemeket figyelhetünk meg.

Cseke Botond triplázott

Szívből örülök annak, hogy a magyar srácok is egyre többször helyet kapnak a nagy divatcégek bemutatóin: Cseke Botond Párizsban felvonult a Dries van Noten, a 3.1 Phillip Lim és Jean Paul Gaultier kifutóján is.

Balra a Dries van Noten, jobbra a 3.1 Phillip Lim kifutóján
Balra a Dries van Noten, jobbra a 3.1 Phillip Lim kifutójánVictor Virgile / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek