Ezt tegye, ha ráfázott egy szépségtermékkel

Ismerős a helyzet, amikor összespórolja a pénzét egy régóta áhított szépségtermékre, elmegy a drogériába, majd megveszi azt az arckrémet, ami azt ígéri, hogy 100 évvel fiatalabbnak fog kinézni vagy a rúzst, ami gyönyörűen néz ki a tubusban? Aztán felkenve jön a rémálom: a krém túl nehéz, pattanásokat okoz, a rúzsnak pedig teljesen más színe van felkenve, mint a boltban volt.

Az üzleteknek csak kis része veszi vissza azokat a termékeket, amik mégsem váltak be – mondván, van kint belőle teszter. Kidobni nincs szívünk és őszintén elajándékozni sem, hiszen régóta szerettük volna és spóroltunk is rá. Mit lehet ilyenkor tenni? Alternatív felhasználási módot kell találni! A Refinery29 segítségével olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyekkel véget vethet a bosszankodásának!

1. Amikor az arckrém túl nehéz

Ha az arckrémünk pattanásokat okoz vagy túlságosan kifényesedik tőle az arcunk, akkor valószínűleg nem a bőrtípusunknak megfelelő. Szerencsére, nem csak az orcánk igényel hidratálást, hanem a szem alatti területek is. Mivel itt a legvékonyabb az arcbőrünk, itt ereszkedik meg a leggyorsabban, ezért minden segítség elkél. Egy dologra figyeljen: a krém tájékoztatója ne tiltsa a szem körülötti területekre való használatot! Ha a kezei szárazak, esténként azokat is bekenheti a krémmel, a felesleget pedig a térdére vagy a könyökére is felviheti. És amiről mindig elfeledkezünk, de szintén igényli az ápolást: a nyakunk!

2. Amikor a rúzs felkenve mégsem tetszik

Gyakran előfordul az, hogy azok a rúzsok, amik a dobozban vagy teszterként csodásan festenek, az ajkainkra felkenve már kevésbé. Rosszabb esetben még szárítanak is vagy sárgának mutatják a fogainkat. Ne szabaduljon meg ezektől!

Bár kicsit bizarran hangzik, de krémes pirosítóként még használhatja a nem megfelelő árnyalatú rúzst. Igen, lehet, hogy fura lehet, hogy az elvileg rúzsnak készült, de erre csak a csomagolás emlékeztet, és ha kilép az utcára, senki meg nem mondja, mit használt az almácskákra. Nyilván nem a bordó és a lila árnyalatokkal kell feltétlenül kísérleteznie, de a rózsaszínek és egy-két korall árnyalat még akár jobban is mutathat arcon, mint az ajkakon.

A világosabb rózsaszín és korallos rúzsok remekül mutatnak krémes pirosítókénti s.
A világosabb rózsaszín és korallos rúzsok remekül mutatnak krémes pirosítókénti s.Mario Tama / Europress / Getty

3. Amikor a szemhéjfesték porzik

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor találunk egy gyönyörű színű szemhéjfestéket, aztán kibontva azt tapasztaljuk, hogy egyrészt nem pigmentált, másrészt úgy porzik, hogy a fele a szemhéjunkon, fele pedig a padlón landol. Mi a megoldás? Készítsen belőle körömlakkot! Csupán annyit kell tennie, hogy a púdert összekeveri egy átlátszó fedőlakkal és... kész is! Ide kattintva egy útmutatót is talál hozzá!

4. Amikor túl sötét az alapozó

Ha fehérebb, esetleg sápadt a bőrszíne, akkor átérzi ezt a problémát. Amikor a legvilágosabb árnyalat is barnának hat, akkor kezdődhet aggódni egyrészt, hogy mit ken majd ezek után magára, másrészt pedig, hogy mit kezdjen a „rossz” termékkel. Ismét arra buzdítjuk, hogy ne szabaduljon meg tőle azonnal, hiszen kontúrozásra még bármikor használhatja. Tegyen pár pöttyöt az arccsontja alá, kabuki ecsettel dolgozza el rendesen és Kim Kardashian is megirigyli majd a végeredményt! Használhatja még az állcsontja és az orra mentén is!

5. Amikor túl világos a korrektor

Igen, a túl sötét alapozó ellentéte is valós probléma. Ha sötétebb bőrünk van és igyekeznénk elrejteni a pattanásokat és az apróbb bőrhibákat, nincs is frusztrálóbb, mikor a világos színű korrektorunk pont hogy kiemeli azokat. Tudta például, hogy a kontúrozás ellentéteként is felfogható kiemelés (highlighting) segítségével nagyobbnak mutattathatja a szemeit? Csak tegyen a túl világos korrektorból a szemzugokba és a szemöldök fölé egy kicsit, dolgozza el a területeket és voilá!

6. Amikor irritál az arctörlő kendő

Ha érzékeny a bőrünk, akkor ajánlott kerülni az illatosított arctörlő kendőket. Ha véletlenül ilyet viszünk haza, akkor a szemetes helyett dobjuk be az edzőtáskánkba, remekül szolgálhatnak akkor, ha nincs időnk zuhanyozni. Ebben az esetben az illat még külön piros pontot is érdemel!

Ne bosszankodjon, ha az üzletek nem veszik vissza azokat a termékeket, amik nem váltak be. Inkább keressen alternatív felhasználási módot!
Ne bosszankodjon, ha az üzletek nem veszik vissza azokat a termékeket, amik nem váltak be. Inkább keressen alternatív felhasználási módot!Bloomberg / Europress / Getty

7. Amikor túl sűrű és zsíros hatású a hajbalzsam

Csak a rendkívül száraz és igénybevett haj igényel sűrű balzsamot és kondícionálót. Ha mégis sikerül egy ilyenre szert tennünk úgy, hogy igazából nincs szükségünk rá, ne essünk kétségbe: még simán használhatjuk borotválkozáshoz. A tápláló hatása miatt gyorsan megpuhítja a bőrt, felkészíti a borotvára, majd utána még kellően ápolja is, így selymes érzetet hagy maga után.

8. Amikor a mattító lapocska nem végzi a dolgát

Ezekből a termékekből legtöbbször teszter sincs kint , így abszolút zsákbamacskát veszünk, a próbát pedig az első meleg nyári nap jelenti. Ha elbukik, akkor sem kell tőle megválnunk, hiszen tökéletesen használhatjuk például akkor, ha a rúzsfelesleget szeretnénk „felitatni” és nincs nálunk szalvéta.

9. Amikor túl kemény a bőrradír

Vannak azok a bőrradírok, amikkel ha végigdörzsöljük az arcunkat, akár még véresre is karistolhatjuk a bőrünket. Bár a radírozás fontos, azért ne ártsunk többet, mint amit a folyamat használ. Borotválkozás előtt viszont kiválóan hasznát vehetjük: csökkenti a visszafelé nőtt szőrszálak számát, ha pedig a lábfejeinket is bedörzsöljük vele, akkor felkészíthetjük vele a szandálszezonra.

10. Amikor az átlátszó ajakbalzsam alig használ

Ha a kicserepesedett ajkainkon már az átlátszó ajakbalzsam sem segít, akkor használjuk a szemöldökünk formázására. A kommentelők egyike saját bevallása szerint a Carmexét használja erre a célra, mi viszont meg vagyunk elégedve ezzel a termékkel, így inkább mást ajánlanánk. A méhviaszt tartalmazó ajakírek tökéletesen formázzák, és a helyükön tartják a szemöldökünk leginkább rakoncátlan szálait is. Hogyan használja? Adagoljon egy kicsit egy használaton kívüli fogkefére és azzal fésülje a szemöldökét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek