Bikinikörkép: 5000 forint alatt is kap alkatának megfelelő szettet

Korábbi cikkünkben modellek mutatták meg, milyen testalkatra milyen bikini való, most nekivágtunk az üzleteknek, hogy kiderítsük, hol érdemes vásárolni. A Triumph és a Calzedonia bikinijei szépek, de olcsóbban is lehetünk divatosak, ha az Asia Centerben vagy a Tescóban szerezzük be idei fürdőruhánkat.

Minden üzlet tele van jó bikinikkel, ha kitartóan keresgélünk, akár 2-3 ezer forintból megúszhatjuk az idei vásárlást – hogy mennyire tartósak az olcsó bikinik, nem tudjuk, de a cikk egyik szerzőjének nyúlt és fakult már ki 15 ezres fürdőruhája is egy év alatt. Jó hír, hogy midnen alkatra találhatunk megfelelő két- vagy egyrészest, és nem is kell utána sokat rohangálni, ha elolvassa a folytatást.

Vásároljon alakjának megfelelően!

Mielőtt nekivágunk az üzleteknek, kicsit összefoglaljuk, mit olvashat korábbi cikkünkben. Fontos, hogy mielőtt vásárolni indul, legyen tisztában méreteivel, ne áltassa magát, nem azon múlik a bikini sikere, hogy S vagy L jelzés lapul a belső cetlin, hanem azon, hogyan áll. Kényelmetlen, szűk fürdőruhát soha ne vegyen meg, akkor se, ha olcsó, és mindig nézze meg a tükörben, hogy adott minta vagy szín jól áll-e önnek!

A vékony lányoknak jól állnak az élénk színek, a nagy minták, nekik találták ki a fodros bikinifelsőket, csatos, strasszos díszeket. Ha nem ódzkodnak tőle, keressenek szivacsos felsőrészeket, de nekik jól állnak a csíktopok és trikinik is, bár utóbbi fazon úgy tűnik, idénre kikopott a divatból. A vékony, szinte fiús alkatú lányoknak valók a sportos fazonok is.

A nagymellű lányok, ha nem akarják kebleiket a strand középpontjává tenni, válasszanak sötét színű bikinifelsőt és világosabb alsót. Ha nem akarják optikailag kicsinyíteni kebleiket, akkor is muszáj lesz olyan felsőrészt választaniuk, ami megtartja mellüket, tehát merevítős, vastag pántos. A pánt nélküli és alig valamit takaró, vékonyka háromszögbikinik nagyon szépek a divatfotókon, de a valóságban a nagyobb melleket nem tartják meg, így amellett, hogy kényelmetlenek, előnytelenek is.

A vastag combú, nagyobb hátsóval megáldott nők mintás melltartóval és sötét színű alsóval terelhetik el a figyelmet a kényes területekről. A shortszerű franciabugyik uralma leáldozott, mára az a mondás, hogy a sokat takaró anyag túl nagy felületet foglal el, így kiemeli a feneket, inkább sima, de oldalt széles pánttal ellátott bugyikkal érdemes próbálkozni. Ha esetleg rövid a lábunk, olyan bikinialsót vegyünk, amit feljebb lehet húzogatni.

Telt lányok is viselhetnek bármit, amit szeretnének, nem kell takargatniuk magukat, de nekik elsősorban a most nagyon divatosnak számító egyrészeseket, tankiniket ajánlják. Sötét színekben, vagy optikailag karcsúsító mintákban érdemes gondolkozni, és olyan strandkiegészítőkbe is érdemes pénzt fektetni, mint egy jó pareo (strandkendő). A magas derekú bugyik is nagyon jók, de ilyeneket csak a Triumphnál láttunk, olcsóbb verzióban nem nagyon. A telt hölgyeknek a nőies fürdőruhák állnak legjobban, a sportos bikiniket inkább hagyják meg a tiniknek.

Asia Center

Az Asia Centerben sokkal nagyobb választék van, mint amire számítottunk. Az épületben mászkálva nem szúrja ki a szemünket a rengeteg fürdőruha, de egy-egy üzletben – például az MK áruházban – annyiféle bikini kapható, hogy mindenki találhat magának valót. S-től XXL-ig van méretezés, és ugyan nem lehet külön alsót és felsőt választani, ha olyan fazont nézünk, ami alkatunknak megfelelő, nagy valószínűséggel jó lesz ránk a bikini.

A felső részek párnázása helyenként ugyan hagy kívánnivalót maga után, de az árak megdöbbentően alacsonyak, 3-4 ezer forintból kijön egy fürdőruha (ha nem a My77 nyolcezres bikinijei között keresgélünk). Az üzletekben egyébként nagyon jó a kiszolgálás, segítenek az eladók méretet keresni és ajánlanak fazonokat, színeket, mindenhol ránk köszönnek, kedvesek, de a próbafülkék helyenként borzasztó állapotban vannak.

Kiknek ajánljuk az Asia Centert?

Kismellű és vékony hölgyek végtelen számú bikinit vásárolhatnak maguknak az üzletházban, és idősebb, nagyméretű hölgyeknek is van egy kis választék egyrészesekből. A fiatal, molett hölgyek nem lesznek elájulva a kínálattól, de a nagymellű nők biztos találnak maguknak jó kétrészeseket, ami tényleg rendesen tartja a melleiket. Nekünk egy problémánk volt a kínálattal: nem lehet külön alsót és felsőt összeválogatni, így ha 38-as a fenekünk, de D-s kosarat hordunk, itt esélyünk sincs.

A fürdőruhák számozása: a leggyakrabban S, M, L rendszerben méretezik a fürdőruhákat.

F&F

Az F&F volt az idei szezon meglepetése számunkra. Még a nem kiemelt Tescókban is rengeteg bikinit, tankinit, egyrészest láttunk, és ezek egy részét már le is árazták. Szép mintájú, szépen kidolgozott bikiniket találtunk, nagy méretben is. A méretek kiválasztásával egyébként itt is baj lehet, mert sok felsőből már csak 44-es méret fölötti van, hozzá tartozó alsóból meg S-es, és fordítva, szóval ne kényelmes shoppingolásra készüljünk, hanem izzasztó túrásra és végeláthatatlan próbálgatásra. Jó hír a molett hölgyeknek, hogy sok egyrészes fürdőruha kapható, akár 48-as méretig!

Kiszolgálásra, segítségre itt ne számítsunk, a próbafülkék viszont tágasak. Problémát okozhat, hogy 5 ruhadarabnál többet nem vihetünk be, így mire végigpróbáljuk az összes tetszetős bikinit, lemegy a nap. Ráadásul üzletenként változik, mekkora az F&F kínálata, így az, hogy az Arena Pláza Tescójában mi elég bő választékot találtunk, nem garantálja, hogy máshol is ilyen jó a fürdőruha-részleg.

Kiknek ajánljuk a Tescót?

Röviden: mindenkinek. Kicsit bővebben: fiatal és idősebb molett hölgyeknek különösen, mert itt kapnak legolcsóbban nagyméretű (akár 52-es) fürdőruhát. És az F&F-nél a nagy méret nem jelent öreges mintákat. A merevítős melltartók a nagymellűeknek, a vastag oldalpántos alsók a vastag combúaknak kedveznek, a fodrokat, élénk mintákat a vékony nőknek találták ki – és itt minden kapható.

A fürdőruhák méretezése: a felsőket a melltartóméretek szerint (A, B, C) számozzák, alsókat ruhaméretezés szerint (34-től 48-asig és még tovább) számozzák, de találtunk S, M, L betűs alsókat és ruhaméretezés szerint számozott felsőklet is, teljes a káosz.

H&M

A H&M-ben tavaly nagyon olcsón, nagyon jó bikiniket árultak, és az idei szezon is így indult Beyonce 1290 forintos felsőrészeivel – aztán a celebes kollekció valahogy elfogyhatott, és csak 3-4 ezer forintos bikinifelsők, illetve 3 ezer forintos alsók maradtak az üzletekben. Ezek persze nagyon jól néznek ki, és bőven van méret és színválaszték, de kicsit drágább a felhozatal, mint amire számítottunk. Persze még így se közelíti meg a Calzedonia és Triumph árait.

Az üzletben nincs eladói segítség, és ha délelőtt megyünk, jó eséllyel annyi bikinit viszünk be a próbafülkébe, amennyit csak akarunk – a délelőtt tapasztalt lazaságnak az a hátulütője, hogy más is annyit visz be, amennyit akar, aztán bent is hagyja a fülkében, így nekünk már szinte nem is marad helyünk a ruhakupacok között. Amikor nagyobb a vásárlók rohama, mindig van valaki a fülkék előtt, aki megszámolja hány darabot viszünk be, és ki is hozza a fülkékből a bent hagyott cuccokat.

A rendszernek, hogy külön vásárolhatunk alsót és felsőt, itt is éreztük a hátrányát, nem csak a Tescóban: sokszor futottunk bele abba, hogy a nekünk tetsző bikiniből csak 34-es felsőrész és 40-es alsó volt.

Kiknek ajánljuk a H&M-et?

Azoknak, akik nem tudnak ellenállni például a kolibris bikininek, vagy a többi, csak a svéd márkánál megtalálható mintáknak. A vékony nők természetesen itt is jól be tudnak vásárolni, és a nagymellű hölgyekről sem feledkezett meg a cég, viszont nagyméretű fürdőruhákat nem láttunk, és az az egyrészes is, amit találtunk, egyszerűen ronda volt.

A fürdőruhák méretezése: A felsők és alsók is európai ruhaméretezés szerint, 34-től 44-ig vannak számozva.

Calzedonia

A Calzedoniában szépen, vállfákon lógnak a bikinik, színek és méret szerint elrendezve, eladó siet a segítségünkre azonnal. Az egyszerű felsőrészek 9 ezer forintba kerülnek, a merevítősek 12 ezerbe, ami elég durva, viszont mind jól áll és kényelmes. Még durvább, hogy bármelyik egyszerű fürdőbugyi 4500 és 6000 forint között vihető, tehát egy bikiniért simán otthagyhatunk 18 ezret. A nagyobb méretekkel rendelkezők nem nagyon fognak itt semmit találni, és egyrészes fürdőruhából is csak kétfélét láttunk, azok sem voltak kifejezetten meggyőzőek. Hisz ha már 20 ezer forintba kerül egy egyrészes, legalább legyen első látásra szerelem…

Ami a kiszolgálást illeti, remek, nem tudunk sokáig úgy nézelődni, hogy ne szólítanának meg, és mivel az alsók el vannak pakolva, azokat külön adják oda nekünk a felsőrészek mellé. Kedvesek az eladók, a próbafülke viszont annyira kicsi, hogy alig látjuk magunkat a tükörben, mert szinte rá vagyunk tapadva.

Kiknek ajánljuk a Calzedoniát?

Nagymellű hölgyeknek biztos, de a vékony nők is tuti be tudnak vásárolni. Sok az oldalt megkötős bugyi, ezt a fazont nem ajánljuk egyáltalán vastag combra, de minden bikinifelső mellé kétféle alsó kapható, úgyhogy nem kell a megkötőst választani. A moletteknek nem fog sok babér teremni fürdőruha terén, bár őket valószínűleg – akárcsak minket – annyira elkedvetlenítik a tökéletes testű modellekkel tökéletesen megkomponált reklámfotók, hogy be se mennek az üzletbe, akkor se, ha ingyen papucs jár a bikini mellé. Pedig érdemes benézniük, mert itt találtuk a legjobb strandkendő és strandruha kínálatot.

A fürdőruhák méretezése: A bugyik 1, 2, 3-as számmal, olasz méretek szerint vannak kategorizálva, az 1-es a legkisebb. A felsőrészek a melltartóméretek szerint alakulnak (pl. 75C, 85 B), de A kosarat nem találtunk.

Összegzés - árak és fazonok üzletenként

Midnen üzletben kapható minden fazon, a tankini-kínálat hiányos egyedül. A legolcsóbban az F&F-ben és Asia Centerben vásárolhatunk, mindkét helyen pazar a kínálat. A H&M kínálatával és áraival is közepesen jó, idén nem feltétlenül a svéd cégnél járunk a legjobban, ha bikinire vágyunk.

A Calzedoniában nem ússzuk meg 13500 forint alatt a vásárlást, de sokféle fazon és minta van, melyek különböznek a többi üzlet áruitól – tehát legalább messziről látszik, hogy komoly összeget szántunk bikinire. A Triumph fürdőruhái kényelmesek és jó minőségűek, de árban még a Calzedoniát is felülmúlják. A márka fürdőruháit korábbi cikkünkben találja meg – olvassa el azt is, aztán böngéssze át a táblázatot, hátha segít önnek eldönteni, hova induljon fürdőruháért!

  Triumph Calzedonia Asia Center Tesco F&F H&M
háromszögfelső + bugyi 9499+6299, összesen 15800 forint 9000+ 4500, összesen 13500 forint
3400 forint az egész szett 830+1190, összesen 2020 forint 3990+2990, összesen 6980 forint
csíkfelső + bugyi 8499+5999, összesen 14498 forint 9000+ 4500, összesen 13500 forint
3300 forinttól 8000-ig vannak szettek 1590+2300, összesen 3890 forint 2990+2990, összesen 5980 forint
merevítős felsőrész + bugyi 19999 forint 9000+ 6000, összesen 15000 forint
3660 forint a szett 2300+1950, összesen 4250 forint 3990+2990 foint, összesen 5980 forint
tankini 14990+6999, összesen 21998 forint nincs tankinijük 3800 forint a szett 3690+2090, összesen 5780 forint nincs tankinijük
egyrészes 19999 forint 20500 forint átlag 3000 forint 3290 és 4890 forint között 6990 forint
Oszd meg másokkal is!
Mustra