Bikinikörkép: fej fej mellett az Asia és a Tesco

Ismét elindultunk feltérképezni a fürdőruhafrontot, hátha lesz hamarosan megint olyan hétvége, amikor éppen nem szakad az eső, süt a nap, és lehet strandolni. Ezúttal öt bolt kínálatát mustráztuk, és meglepő módon több helyen is szerelembe estünk. A Calzedoniát nagyon szerettük és a Tescós fürdőruhákat is ajánljuk. Nézze meg a képeket is a folytatásban!

H&M

Ahhoz képest, hogy milyen óriási szokott lenni a paletta a fürdőruhákból, most csak alig egy-két polc volt megpakolva velük az Allee-ban lévő üzletükben. Ráadásul ezek is megbújtak a fehérneműk között, így elég nehéz volt észrevenni melyik is a fürdőruha és melyik a fehérnemű, hiszen a csipkét leszámítva más nagy különbség nincs. Fazonra most sem kimagasló a választék, és érthetetlen, miért kell még a nagy kosaras változatokba is ökölnyi, kivehetetlen szivacsokat tenni. Most színben és mintában sem sikerült szuper kollekcióval előrukkolnia a svéd cégnek, de legalább tartják az alacsony árakat: 4500 forint körül már vehet egy szettet, a legdrágábbért körülbelül 7500 forintot kell fizetni. Minket most ez nem győzött meg, de hátha a nagy forróság előtt még változik a kínálat…

Triumph

A Triumph hozta a formáját: nem annyira élénk színekkel támad idén nyáron, de egészen jó a felhozatal. Szerencsére most nem mentek el az idősebb vonal felé, és még mi, harminc körüliek is találtunk olyat, amit szívesen felvennénk. Sőt, kifejezetten bírtuk a homokszínű együttest és a türkiz bikinit is, de sajnos csak utóbbinál lehet más külön bugyi és melltartóméretet választani. Van amiből C kosár a legnagyobb méret, de egyes fazonokból van D, E és F kosár is. Vannak jó minták, de a rózsaszín párducos bikinit inkább meghagyjuk másnak.

Az árak ismét az egekben, az együttesek 15 ezer forinttól egészen 20 ezerig mennek, a kombinálható darabokhoz pedig 6990-14990 forintért lehet hozzájutni. Ezúttal is segítőkészek voltak az eladók, bár közel sem annyira, mint a múltkori körképünk során.

Calzedonia

A  Calzedoniában jók a fazonok, a színek, és választani is nehéz a temérdek minta közül. Vannak rikító és sápadt színek, kis kosaras és nagy kosaras bikinik is. Többféle alsó közül lehet választani; van megkötős, tanga, brazil és teljes bugyis is. A legjobban azt a fazont bírtuk, ami nagyon hasonlít az Intimissimi Belissima fazonjához, nagyon szép formát ad a melleknek, és tök jó mintákban lehet kapni. A nagy lelkesedésünket egyedül az árak törték le, a mintás felsők 9-12000 forintba kerülnek, és az alsók sem sokkal olcsóbbak. Ha viszont nem egy szezonra tervezi a vásárlást, biztosan megéri.

Az eladókkal ezúttal óriási mázlink volt, vagy legalábbis azzal az eggyel, aki percenként hordta be a bikiniket a próbafülkébe. Végig mosolygott, kedves volt, és már-már elcsábultunk egy vásárlásra, de a végén mégsem. Sebaj, erre sem fagyott le a mosolya, és készségesen felírta a bikini fazonjának nevét, számát, és még azt is megkérdezte elrakja-e nekünk.

Míg pár évvel ezelőtt csak pár fürdőruhát lehetett összekombinálni, most rengeteg van azokból is, amik külön kaphatóak. Mindenképpen nézzen be, ha szereti a színes és feltűnő darabokat, de ha inkább egyszínűre vágyna, itt az is van.

Tesco

Óriási meglepetés volt az angol hiper kínálata: nem csak, hogy szuperül néznek ki, minőségre is nagyon jónak tűnnek a fürdőruhák. Az árai abszolút verhetetlenek, választék is van – típusból és méretből egyaránt. Az egyik kedvenc bikini, amit próbáltunk piros alapon-fehér pöttyös volt, és az egész nem kerül többe 5500 forintnál. Egyébként rengeteg szín, minta és fazon van, és végre, vannak csinos bikinik egészen nagy méretben is. Hurrá! Nézze meg a képeket a galériában – megéri!

Ami még nagyon pozitív volt: totális tisztaság a próbafülkében, nem kellett órákat sorban állni, mire végre bekerültünk a jó levegős kis fakkok egyikébe, ahol próbálni lehet. Senki nem követett, hogy éppen mit fogunk ellopni, és van megfelelő méretű tükör is. Csak jót tudunk most mondani a hiperről.

A fürdőruhák 1490 forinttól indulnak, és a legtöbb, amit egy bikini felsőért kell fizetni, körülbelül 3500 forint.

Hervis, Manta Swim

A Mammutban lévő Hervis üzletben felfedeztük a magyar tulajdonban lévő Manta Swim termékeit is, és kíváncsiak voltunk, mit tudnak, így megpróbáltuk ezeket is. Vagyis csak megpróbáltuk volna, ugyanis C kosarasnál nagyobbat nem találtunk, az meg kicsi volt. A fürdőruhák egyébként jók, színesek és szivacsosak, bár utóbbi szerencsére nem annyira, mint a H&M-ben. A színek és a fazonok is teljesen jók, de nagyon szeretnénk megérteni, hogy miért nincs C kosárméretnél nagyobb. És van még egy alapvető probléma az itteni fürdőruhákkal: nem kombinálhatóak. Szóval az, akinek nagy melle van, de keskeny dereka és kicsi feneke, ezekből biztosan nem kap megfelelőt, de ha éppen a csípője nagy és a melle kicsi, akkor sem. Az árak valahol a Triumph és a Calzedonia közt mozognak: 9900-14990 forintot kell kicsengetni értük.

Azt azért muszáj megemlítenünk, hogy abszolút minőségi darabok és nagyon jó erős anyagból vannak, ami tuti, hogy pár szezont kibír. Ha olyan mázlista, hogy tökéletes az alakja, próbálja fel ezeket is, hátha…!

Asia Center

Budáról átevickéltünk az Asia Centerbe is, mivel emlékeztünk, hogy pár éve alig 2000 forintért vettünk itt egy elég klassz bikinit. A kínálatban most sem csalódtunk, egyedül az törte le a lelkesedésünket, hogy nem lehetett összekombinálni a bikiniket. A méretekkel is ügyelni kell, mert az S, M, L, XL, XXL méretek nem mindig fedik a valóságot, szóval ne csodálkozzon, ha az egyébként M-es mérete helyett itt L-es lesz a befutó, sőt még az XL-es is simán játszhat.

A fürdőruhák egyébként nagyon klasszak, reméljük még idén nyáron lesz alkalom kipróbálni őket élesben is... A legtöbb fazon szivacsos, a választék pedig egészen nagy. Bárki megtalálhatja itt a kedvére valót és még a pénztárcát sem kell nagyra nyitni: a legdrágább fürdőruha 4000 forintba kerül. Átlagban a jobbakért 3600 forintot kérnek, de van egy csomó akciós darab is 1500-2500 forintért. Ezeket is érdemes átnézni. Leginkább neon-, és a jó pár éve divatos tengerészszínek vannak, de ugyanúgy van fodros és kalocsai mintás is.

Összegzés

A Calzedonia fürdőruhái messze a legjobbak mind fazonra mind színre, de elég húzós az áruk. A tescós és Asia centeres cuccok sem rosszak, és még olcsók is. Végre nem botlottunk bunkó eladóba, és emiatt több helyen is majdnem elcsábultunk a vásárlásra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek