no

Készítsen szegecses kiegészítőket!

Miután megunt ruháinkat szegeccsel borítottuk, nekiestünk egy cipőnek és egy táskának is. Az előző posztban emlegetett, 6000 forintos szegecs-szállítmányból bőven jutott a kiegészítőinkre is, sőt annyi szegecsünk maradt, hogy egy csomót el is tudtunk osztogatni.

A csavaros talpú szegecsekből ugyan rendeltünk 100 darabot, de igazából 20-30 elég is volt a cipőre és a táskára. Hogy mit hogyan díszítettünk fel, a folytatásból után kiderül!

Cipő

Kezdjük a legizgalmasabbal, a cipővel. Először is megnéztük ezt a videót:

Aztán szereztünk egy fúrót és egy műbőr bokacsizmát. Sajnos a fúró nem bírt a kemény sarokrésszel, szerencsére a varrókészletben hányódó körömolló egy mozdulattal átvitte az anyagot. A cipőn zsírkrétával tanácsos kijelölni, hova szeretnénk csavaros talpú szegecset rakni, majd ki kell lyuggatni az anyagot, belülről bedugni a szegecs alját, és rácsavarozni a tetejét. Ez körülbelül 10 perces meló az általunk felpakolt 6-6 szegecs esetében, de akár húszat is applikálhatunk egy cipőre, csak tőlünk függ. A szegecsek talpa egyébként ajó eséllyel kikezdi harisnyánkat, vegyünk a szegecselt cipőbe mindig zoknit a harisnya fölé! (De egy bőr sarokvédő tapasz elhelyezése a cipőben is segíthet). A részletekért és a kész termékekért nézze meg a galériát!

Táska

Egy Reserved-ben vásárolt, 10 ezer forintos műbőr táskára is tettünk szegecseket, pont azzal a technikával, amivel a cipőre: körömollóval lyukakat ütttünk az anyagba, aztán becsavartuk a szegecseket. 10 percet sem vett el életünkből a művelet, de a táskát azóta is mindenki megcsodálja, akárhová megyünk.

Karkötő

A maradék felvarrható szegecseket egyszerű elasztikus zsinórra fűztük fel, na ez végképp gyerekjáték. Elasztikus cérnát bármelyik hobbiboltban kapni, 20 méter párszáz forint, nem egy nagy befektetés. A végeredmény pont olyanok, mint amit bizsuboltokban lehet kapni, csak az ottani ár töredékéért menőzhetünk szegecses kiegészítővel.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra