Csak akkor igazán nő, ha körömcipőt hord?

Hírt adtunk már korábban arról a májusi programról, amely beillik egy Monty Python-i groteszk szkeccsnek is. Elképzeljük, hogy többezer nő felveszi a legnőiesebb, legmagasabb sarkú körömcipőjét, majd futni indul, esve-kelve tiporja egymást a rajttól a célig. Úgy tűnik viszont, hogy csak mi vagyunk ilyen szkeptikusak a rendezvénnyel kapcsolatban, mert pár magyar hírességecske is nevét adta a kezdeményezéshez és megosztotta a PR-írókkal a véleményét a magassarkúról. Bodri Krisztina szépségkirálynő kétkedik magában, Nóci szerint a magassarkúval a farmer is máshogy mutat, Debreczeni Zita vezetni is tud benne, Lilu, az akadályversenynek is beillő futóverseny műsorvezetője pedig csak ebben tart nőnek egy nőt.

Azt konkrétan nem tudom elhinni, hogy Dombovári Vanda, az RTL Klub műsorvezetője valóban minden nap edz erre a – a nőiességről szóló sztereotipiákat nem kevéssé erősítő és talán még annál inkább is balesetveszélyes – eseményre. A PR-közlemény szerint ő eleve szeret futni, viszont egy ideje pár métert a kedvenc magassarkújában fut le. Az már hihetőbb, és szakmájukból eredően reprezentálási kötelességgel rendelkezőknek remek tipp is, hogy néha a táskájában is lapul egy magassarkú cipő – egy példa arra, hogy mire használható a liszteszsák méretű táska.

Bodri Krisztina szépségkirálynő eleinte nem hitte el, hogy neki is jut babér a versenyen, viszont meggyőzte magát, hogy menni fog neki. Czifra Noémi tévés személyiség, akinek a piros a kedvenc színe, farmerhez is szívesen viseli a magassarkút, mert azáltal máshogy mutat a nadrág. Sőt, szerinte “egy nőnek az egész viselkedését megváltoztatja, ha magassarkút hord, kihangsúlyozza a nőiességét és önbizalmat ad”. Lilu agya hasonlóan jár, szerinte egy nő csakis magassarkúban nő, és – mily meglepő – Debreczeni Zita szerint is ez a ruhadarab a nőiesség szimbóluma. A modell kifejezetten kényelmesnek tartja a magassarkút, “ugyanúgy tudok benne akár vezetni vagy éppen futni is, mint egy lapos talpúban”. A német Stiletto Run-on pár hete néhányan véresen komolyan be is mutatták, hogy hogyan kell.



Megnyugtatásul egy ellenvélemény is került a sajtóanyagba: a VIVA műsorvezetője, Ada nem hord magassarkút az ikrei születése óta, és szerinte a tűsarkút sokan nem is tudják hordani. Az utcán bakkecskeként botladozó hölgyeket elnézve ezt magunk is osztjuk, az esetlen és koordinációs zavarokra emlékeztető stiletto-járásnál bármilyen izgi lapossarkú szexibb lehet. Ossza meg a véleményét, és mesélje el, hogyan lett sportcipősből tűsarkús vagy fordítva és hogy tényleg annyira másnak érzi-e magát egy vörös, lakk körömcipőben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra