Sült cukkinihasábok – gluténmentes, egészséges alternatíva

Ínycsiklandó megoldás sült krumpli helyett főételnek, köretnek, snacknek.

Bátran kísérletezhetünk a fűszerezéssel.
Bátran kísérletezhetünk a fűszerezéssel.JacobVanHouten

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 közepes cukkini
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre reszelt parmezán
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200-220 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vágjuk fel a cukkinit hasábokra, egy cukkiniből kb. 16 db-ot kapunk. Verjük fel a tojást egy tálban, egy másik tálba pedig tegyük a fűszerrel, fokhagymával elkevert parmezánt. Mártsuk a cukkinihasábokat először a tojásba, majd a parmezánba, és tegyük a sütőpapírra. Süssük készre 25-30 perc alatt, félidőben fordítsuk meg.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Almás-fahéjas palacsinta: vegán, gluténmentes, és könnyű elkészíteni Almás-fahéjas palacsinta: vegán, gluténmentes, és könnyű elkészíteni

Minden benne van, amit szeretünk az egészséges receptekben: zabpehelyliszt, gyümölcs, intenzív íz. Ami tutira nincs benne, az a glutén és a tojás, sőt, cukor nélkül (például eritrittel vagy sztíviával) is készíthetjük.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta hallal és cukkinivel

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

2021. június9., 12:52

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

2021. február27., 06:00

Cukkini a brownie-ban? Így rejtsd el benne a zöldséget az isteni végeredményért

Jóval egészségesebb, sűrű és gazdag textúrája lesz a sütiknek a cukkinitől, ami kevésbé szárad ki egy adag zöldséggel. Mivel a cukkininek nincs íze, nem lesz fura a sütemény, csak arra kell figyelned, hogy a csokoládéból a lehető legjobb minőségűt válaszd hozzá.

2021. május12., 10:44

Extra gyors, parmezános cukkinifasírtok – vargányás gyúrt tészta mellett a legfinomabbak

Ha egy fogás úgy vega, hogy nem hiányzik belőle a hús, akkor felőlünk bármikor jöhet. Ezek a cukkinipogácsák épp ilyenek, és talán mondanunk sem kell, hogy bármelyik kedvenc fűszerednek jó helye lesz benne. Ha megunod ebben a változatban, készítsd magyarosan: fokhagymával, füstölt paprikával és őrölt köménnyel.

2021. május13., 10:44

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek