Zseniális tanári demonstráció a kézmosás fontosságáról

Íme a módszer, amivel bárkiből szorgos kézmosót nevelhetünk.

Egy amerikai tanár előállt végre egy egyszerű, de kellőképp gusztustalan módszerrel, ami már valóban csak a legelvetemültebb, a mocsokhoz tényleg szenvedélyesen vonzódó rosszcsontok esetében maradhat hatástalan. Donna Gill Allen kísérletéhez egyébként csupán 3 szelet kenyérre és három darab zacskóra van szükség, tehát tényleg bárki utána csinálhatja a dolgot. 

Mutasd a kezed

A tanár először egy steril kesztyűvel a kezén, a szennyeződések elkerülésére ügyelve csúsztatott egy szelet kenyeret egy lezárható zacskóba, majd egy filccel megjelölte a steril zacskót. A második szeletet egy alapos kézmosás után zacskózta be Donna, és „tiszta kéz” felirattal látta el. A harmadik szeletet ezek után körbeadta az osztályban, arra kérve a gyerekeket, hogy mindannyian tapizzák meg egy kicsit a kenyeret, részt vállalva így az utolsó szelet baktériumokkal és különböző kórokozókkal való alapos megkenésében.

Ez a zacskó a „koszos kéz” nevet kapta aztán a keresztségben. Nem mintha bármi szükség lett volna rá, hogy ezt a zacskót is felcímkézzék, ez a szelet ugyanis néhány nap után viszonylag nagy mennyiségű különös ismertetőjelre tett szert, és az osztály legtávolabbi sarkából is könnyen beazonosíthatóvá vált.

Őserdő

A tanár, aki ezek szerint küzdött már egy ideje a gyerekekkel, másoknak is ajánlja egyébként a módszert, a szép lassan igazi rekettyéssé fejlődő kenyérszelet ugyanis tényleg látványosan példázza, miért fontos kezet mosni egy-egy étkezés előtt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra