SZÜLŐSÉG

11. hét

2006. szeptember 15., péntek 12:24

Gondolkozz el azon, hogy melyik kórházban, és melyik orvosnál szeretnél szülni. Maradsz az állami egészségügyben, vagy magánkórházat választasz, esetleg magán nőgyógyásznál, de állami kórházban szülsz? Megbízol a mostani orvosodban? Érdemes szülésznőt választani, de van, aki dúlát is szeretne maga mellett tudni. Kérdezd meg az ismerőseidet, nézz körül a fórumokon, hogy kiket ajánlanak. Lehet, hogy kicsit korainak tűnik a dolog, de érdemes gondolkozni rajta, hiszen most még van időd orvost váltani.

Mostanában esedékes első látogatásod a védőnőhöz, akitől megkapod a terheskönyvedet (valamint feltehetőleg a Kismama magazin azonos borítóval rendelkező próbaszámát is, a termékkapcsolás jegyében). Ebbe gyűjtheted ezentúl a védőnői és nőgyógyászati látogatások pecsétjeit: ahhoz, hogy anyasági támogatást kapj a szülés után, legalább négy pecsét kell. Ennél persze neked sokkal több lesz. A védőnőt szülés előtt te látogatod, szülés után pedig ő látogat téged, otthon. Vele tudod megbeszélni az apróbb problémáidat, tippeket ad gyomorégés, lábvizesedés és más panaszok ellen, végignézi és felírja magának a vizsgálataid eredményét, szóval figyelemmel követi a terhességedet, később pedig a gyerek fejlődését.

Az ultrahangon már látható két nagyobb gömb: a magzat feje és a teste, és néhány kisebb folt, ezek a kezei és lábai. Vicces nőgyógyászok szerint ez a Terminátor-állapot, a gyermek feje ugyanis pont úgy fest a képen, mint a Schwarzenegger által alakított robot fémkoponyája. Még mindig nagyon picike: négy centis és hét gramm súlyú.

Előző hét - Következő hét

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.09.30 11:20:47nullácska a tengeren

  hat nalunk ez erdekes, a volt anyosom ( volt baratom anyja) lesz az oromanya az eskuvomon, anyammal ugyanis en nem beszelek kb 3-4 eve, es ezt az uj anyos is viszonylag jol viseli-az exanyosom imadja a parom, es mindezt ugy, hogy az exem az egesz hazaassagrol semmit nem tud-tehat itt nem az o visszaedesgeteserol volt szo vagy hasonlo-egyszeruen nagyon szeretjuk egymast az exanyossal-az egyetlen aki nem igazan lelkes az az uj noje-aki mivel az adohivatalnal dolgozik, ki is mutatja a foga feherjet minden egyes alkalommal, amikor pl elkesek a negyedevesem leadasaval, vagy hasonlok:D
  26 eves de ha meghallja a nevem horogni es sikitozni kezd mint egy hisztis gyerek. Na ettol mentsen meg a joeg

 • 2010.10.04 08:35:43párizs

  Sziasztok! Hol vagytok? Már kerestelek titeket a másik oldalon is. Én lassan utolérlek titeket, most kezdtem a 11. hetet.
  Örömkönny, Rina, P.G. HAHÓ!

 • 2010.10.04 12:54:28Rina, a Rhino

  parizs, az www.atmenetiallpot.freeblog.hu -n.
  Ez a hely nagyon megvaltozott es nem elonyere.

 • 2010.10.04 14:18:54nullácska a tengeren

  mi a baj, en nem latok a szememtol?
  vagy ez az egesz blogra vonatkozik Rina?

  amugy sziasztok, mostanaban senki nincsen:(

 • 2010.10.04 14:44:31örömkönny

  Párizs!

  Itt nálam minden ok. Ma volt reggel az afp-s vérvételem. Lelkileg nagyon megviselt most. Majdnem sírtam közben :D
  Velünk minden ok. Jövőhéten megyünk nőgyógyhoz, meg 4D-re. Ezen a héten töltjük a 17. hetet.

  Veletek mivan?

 • 2010.10.05 12:33:28párizs

  Örökönny és mikor lesz eredmény? Még mindig nem tudtad megszokni a vérvételt? Szegénykém... A 4D miatt kicsit irigyellek. Én még a terhesség előtt megbeszéltem a párommal, hogy nem megyünk 4D-re. Persze most már kiváncsi lennék. Na de én majd a 12. heti UH-n legyek túl, azt nagyon várom.
  Pont 6 héttel vagy előttem.

 • 2010.10.05 12:41:51örömkönny

  Párizs!

  Sajnos nem, és szerintem nem is fogom. Ma már semmi baj nincs, tegnap nagyon letörte pici lelkem pillangószárnyait, egész nap sírhatnékom volt.

  De most már minden ok! Elvileg ma lesz eredmény, de a csaj még nem hozta! Alig várom! Holnap majd mesélek mi volt a papíron.

  Nagyon jó a 12. heti, ott már olyan szép. Mikor mész?
  4 D-t is alig várom már. Genetikai uh helyett megyünk :D

 • 2010.10.05 16:34:50párizs

  Jövő csütörtökön megyek a dokihoz. Ahhoz akihez körzetileg tartozom, de nagyon sok jót hallottam róla. Megnézem milyen és eldöntöm járjak-e hozzá magánba. Aztán ha ez megvolt akkor kell időpontot kérnem UH-ra. Azthiszem én már mindjárt másnapra kérek, vagy ha nem lehet akkor az első lehetséges időpontra. Jövő vasárnap betöltöm a 12. hetet. Jó is mert már szinte mindenki tudja körülöttem mi a helyzet... :) A 4D kiválthatja a genetikai UH-t? Ez hogy van, mesélj!
  Neked nem fájt a farokcsontod? Én most ott tartok, hogy nem tudok lehajolni, mert ahogy állnék fel fáj nagyon. Hajolgatni amúgy se jó sztem.

 • 2010.10.06 08:20:47örömkönny

  Párizs!

  Már 12! Repül az idő! :D
  Nekem nem fájt, de minden terhesség más.

  Elvileg kiválthatja, mert a 4D egy sokkal átfogóbb, jobban láthatóbb vizsgálat mint a sima 2D-s. Nekem a 12. hetii gen.uh-n 2 perc alatt megnézték a gyereket, hogy jó minden rendben van.
  Mi 40 prces 4d-re megyünk, ott miliméterről-miliméterre fogják átvizslatni a babót, no meg engem is uh-al. Meg adnak szakvéleményt is, azt hiszem egy oldalasat. Ehhez képest a 12. heti szakvélemény a mi esetünkben 3 sor volt :D

  Tegnap háromszor éreztem. Na nem azt, hogy mozogna, hanem, hogy befeszült a hasfalam felé. Kemény volt ott a hasam, majd elmúlt. A harmadikkor lehetett érezni valamilyen púpot (feje, feneke nem tudom).

  Afp-s eredményem sehol, kezdek kifeszülni, tegnapra ígérték.

 • 2010.10.06 08:44:39párizs

  Örömkönny, szerintem simán érezheted már a babát. Bár minden szakkönyv és szakvélemény ellentmond, de valamit éreztem pár napja. Lehet, hogy csak azt, hogy ficergett és így mozgott a körülötte lévő magzatvíz és az rezonált, nem tudom, de éreztem valamit amit soha azelőtt nem. Persze senki nem hisz nekem, de nem baj...
  Amúgy a mindenféle leírások alapján tapasztalt tünetek alapján már kicsit előrébb kéne tartanom, de tudom, hogy ebben is vannak eltérések.
  Ma azt álmodtam, hogy a Derek Sheperd ultrahangozott a Grace Klinikából. Tiszta hülye vagyok. :) Ja a gyereket is láttam, jól volt mocorgott... HAHAHAHA

 • 2010.10.06 10:48:32örömkönny

  Annyit tudok, hogy megvan az afp eredmény, és jó lett, de majd csak du. fogom megkapni. De legalább jó lett, és megvan. Sietek vissza melózni.

 • 2010.10.06 15:08:54örömkönny

  Sziasztok!

  bocsi az előző rövid beírást. Nos. Tönkrement a gép, amiben az afp-t csinálják, így nem lett kész az eredményem. De már elkészült, 3 után viszi hozzánk a postaládába a vérvételes lány.
  Annyit mondott a telefonba, hogy már nála van, ne aggódjak, jó lett. Hát megnyugtatott, az biztos. :D
  Holnap majd megírom milyen értékek voltak.

  Párizs!
  Határozottan éreztem, sőt anyósom is, hogy nem egyszerű bélmozgás, hanem, hogy nekem feszült. Most már "nagy" 18cm :D A szakirodalom szerint.
  Én elég vékony vagyok, így mindenki azt mondta hamarabb fogom érezni. :D Rúgkapálni még nem éreztem. Csak ezt a feszülést, meg kezemmel a feszülésnél a puklit.

  Meg ugye minden terhesség más és más. Valaki már
  első terhességnél is a 12. héten érzi a babát.

  Párizs! Én sem tiltakoznák hogy meguh-zon McCsábító :D De pszt., a Férjem ezt meg ne hallja ;D

 • 2010.10.06 15:22:35párizs

  Örömkönny, én hallgatok! :)
  Az én pasim tudja, hogy bejön nekem McCsábító, de főleg azt imádom, ahogy Meredith-re néz meg ahogy szereti, ettől sokszor elsírom magam... Jó kis hormonok!
  Ma vettem egy tök jó felsőt, ami derékon alul ér és ott kicsit szűk felette meg bő, és van szép dekoltázsa is. Mert nincs még terhesgatyóm, a farmereim viszont csak úgy jönnek rám, hogy ha a gombot és a zipzárt egy gumival megbuherálom, és efölé jön a lollee derékmelegítő. Na ha erre ráhúzom ezt a pólót akkor szépen ápol és eltakar.
  :)

 • 2010.10.06 15:59:02párizs

  Ja és az AFP-nek örülök, ezzel mit is vizsgálnak?

 • 2010.10.07 09:26:39örömkönny

  Párizs!

  Ez csak egy szűrővizsgálat. Down és nyitott gerincet nézik. A baba mája termeli az hormont, ami az anyai májba kerül. És ha eltérés van a normál értéknél, akkor továbbküldenek más vizsgálatokra is. Nekünk meglepő módon minden közép érték lett. Ja, és a 16. héten, a doki által meghatározott napon veszik le a vért. Nekem 1 cső volt.

 • 2010.10.07 09:50:51örömkönny

  Juj elírtam, a baba mája termeli és az anyai vérbe kerül a hormon.

 • 2010.10.07 12:45:43párizs

  A Down nem a 12. héten van a nyakiredő? Na majd kiderül. Ma találkoztam egy anyukával aki annál a dokinál szült ahova készülök jövő héten (SZTK, hozzá tartozom körzetileg). Jókat mondott róla, bár azt mondta, érdekes humora van, meg rózsaszín műtősruhája (ez tetszik).
  Ma megint kiborultam a C&A-ban. Felpróbáltam 4 terhesfarmert, és az utolsó tökéletesen állt, kényelmes volt, de rövid. 3 cm hiányzik. Egyszerűen nem értem, hogy Magyarországon miért nem gondolnak a magas emberekre? (Mondjuk a nagyon alacsonyakra, se de ők le tudják vágatni) És itt vidéken van 2-3 bolt ahol körülnézhetek. Elsírom magam, hogy még mindig Pestre kell járnom, ha olyan ruhát akarok, ami jó rám. Szívesen adnék valakinek öt centit a lábaimból! :)

 • 2010.10.07 13:22:39örömkönny

  De, akkor van, de az uh-val van. Ez vérvételes a 16. hétben.

 • 2010.10.07 14:28:14párizs

  Aha, biztosra mennek!

 • 2010.10.07 14:37:36örömkönny

  Párizs! Ja mondhatjuk így is. Ez a 16. heti afp egy szörnyen megbízhatatlan szűrővizsgálat. Ha itt rossz érték születik, akkor sem kell megijedni. Egy uh-val ki tudják zárni az afp tévedést (vannak kivételek). Egyedül úgy tudom Európában már csak nálunk csinálják. Ha az uh-n is látnak valamit, akkor kell menni amniocentézisre (remélem jól írtam).
  De ez ritkán fordul csak elő.

 • 2010.10.07 15:29:09örömkönny

  Jaj Lányok! Most kicsit nyavalyogni szeretnék.
  Segítsetek.
  Az eddig sikeresen felszedett 2,5 kilómat, sikerült lefogynom 1 kilóra. Kicsit megijedtem. Most híznom kéne nem fogynom. Normálisan eszek, igaz a húst kerülöm, nem szeretem.
  Hétfőn megyek védőnőhöz, kíváncsi leszek az ő hazug mérlege mit fog mutatni.

 • 2010.10.07 16:24:16párizs

  Örömkönny, ma találkoztam egy barátnőmmel, aki először azt mondta, hogy csomó gond volt a babájával. Aztán helyesbített, hogy nem volt gond, csak beparáztatták. Ezek a vizsgálatok is csak erre jók. És most őszintén, ha valamelyik érték nem stimmelne, te elvetetnéd a babád? Mert én nem!!!!

  A kilókról. Én két kilót híztam, de nem látszik rajtam csak a hasamon egy picit, pont ma néztem magam dupla tükörben, a fenekem, a combom olyan mint volt, talán a cickóim kicsit nagyobbak (pedig hogy vártam, hogy majd szépen megnőnek, de nem).
  Ne aggódj a kilók miatt! Amíg nem hízol ötöt egy hónapban addig nincs baj szerintem!
  Húst én is keveset eszem, tudatosan kerülöm, de amióta terhes lettem valahogy többször eszem mégis. De csak csirkét vagy pulykát. A vércsoportúak vagyunk mindketten a párommal és neki pl. a marha és disznóhústól van pikkelysömöre. Már csomószor teszteltük, ha eszik egy kis szalonnát (pl. carbonar-ba) azonnal előjön. Szóval én is kerülöm inkább.
  Ja képzeld tegnap egy lány kiingázta, hogy kislány a bébi, és ma a kínai fogantatás horoszkóp is megerősítette... Plusz az 5 éves szomszéd kislány, de ezt már korábban meséltem. :)

 • 2010.10.08 07:41:19örömkönny

  Párizs!

  Mi is kiingáztuk, no meg megcsináltuk a kínait is, nekünk fiunk lesz, ezek szerint :D

  Próbálok nem aggódni, csak hát a legjobbat akarom neki. Én a húst szimplán nem szeretem, se az egyiket, se a másikat. Inkább sajtos párizsit eszek, meg néha daráthúst, azt disznóból.

  Mi is A-sok vagyunk Férjemmel. Ő imádja a húst. (kis ragadozó) :D

  Pocim az van, nem nagy, de van. :D

  Igen, jól érted, az afp is csak arra jó, semmi másra.

  Egy hét és megtudjuk, ha szerencsénk van, hogy tényleg kukacos-e a bébikénk :D De ha extra nagy szerencsénk van, akkor már kedden a 2d-s nőgyógyis uh-n :D

 • 2010.10.08 08:35:45párizs

  Örömköny, szorítok, hogy megtudjátok hamar. Nevekkel hogy álltok? Nekünk lánynevünk van, fiú nincs. De ez már régóta így van. :)
  A pasim is imádta a húst, amíg ki nem derült, hogy a pikkelysömörét a disznó meg a marha okozza. Azóta szinte alig eszik. Mondjuk nem is hagyom neki (én nem főzök ilyeneket) mert nagyon csúny lesz utána a tenyere - neki ott jön ki.
  A héten tök jól voltam, nem fájt a hasam.
  Na úgy néz ki mi ketten maradtunk csak itt. Amúgy a másik oldalon se túl nagy a forgalom. Kár ezért.

 • 2010.10.08 09:36:02örömkönny

  Szia!

  Igen ketten maradtunk. Másik oldalt nem nézem.

  Örülök, hogy jól vagy ezen a héten.
  Fiú nevünk már nagyon régóta van. Lány kezd alakulni. A Fédra Mannát nem akarja párom, ez nagyon elkeserít, de én is hevesen tiltakozom a Vivien ellen :D

  De úgy néz ki találtunk egyet, végső esetre az lesz a neve. De szerintem fiú lesz, eddig mindenki azt mondta, meg én is úgy érzem. :D

 • 2010.10.08 09:41:31emegén

  "És most őszintén, ha valamelyik érték nem stimmelne, te elvetetnéd a babád? Mert én nem!!!!'

  A hídon akkor megyünk át, ha odaértünk.

 • 2010.10.08 10:03:56Puszpanya

  Párizs, Örömkönny!

  Kívánok Nektek minden jót, könnyű hónapokat.
  Ha megengeditek, belekotyogok kicsit a beszélgetésetekbe.
  A fogyás (ha nem vészes) egészen addig nem jelent semmi rosszat, amíg a baba az UH szerint megfelelő ütemben növexik. Ha bármi gond lenne, az UHt végző szakorvos ezt jelezné.
  Az AFP valóban sokszor rossz eredményt hoz. Ezek nagy részét az teszi ki, hogy nem találják el pontosan a terhességi időt. Orvosa válogatja, mennyire reagálja túl az esetlegesen rossz afp eredményt.
  Szerintem az a megnyugtató, ha tovább teszteltet bármely eltérés esetén. A véleményem szerint az amniocentézis ma a létező egyetlen, majdnem 100%ig megbízható, egyes genetikai betegségeket kiszűrő teszt.
  A paráztatás meg minden terhességre jellemző szinte. Ehhez sajna hozzá kell szokni. :D
  Ha más nem, a szomszéd néni szerint túl kicsi vagy nagy lesz a pocakotok... :DDD

 • 2010.10.08 10:11:28hinta-palinta

  Az amniocentézis nem szűrőteszt.

 • 2010.10.08 10:15:11Puszpanya

  Elnézést én nem orvos, csak laikus vagyok.

 • 2010.10.08 10:16:14Puszpanya

  De lovagolhatunk a szavakon, ha gondolod...

 • 2010.10.08 10:19:46hinta-palinta

  ha hülyeséget írsz okoskodva és valaki kijavít, az nem a szavakon lovaglás.

 • 2010.10.08 10:29:06Puszpanya

  Hinta ennél te több vagy, vagy voltál. (úgy tűnik az ÁÁ mindenkit szép szürkére mos)
  Tudod, ezek az oldalak az átlagos kismamáknak, anyukáknak (én) szólnak, akik esetleg nincsenek tisztában minden egyes orvosi kifejezéssel. Egy orvosi fórumon joggal elvárhatod, h helyesen használjanak egy-egy szakkifejezést.
  Esetleg ha kijavítottad volna, hogy a szűrőteszt helyett milyen szót használjak, ma is tanultam volna valamit. De így csak egyetlen dolog jött le, h idejöttél kötöszködni.

 • 2010.10.08 10:31:43Puszpanya

  A fenébe, már írni sem tudok... kötözködni..

 • 2010.10.08 10:36:19hinta-palinta

  diagnosztia

 • 2010.10.08 10:36:57hinta-palinta

  k

 • 2010.10.08 10:46:50örömkönny

  Puszpanya!

  Köszönjük szépen. Igen parás dolog gyereket várni, az már igaz, és még mi lesz, ha megszületik...
  Hirtelen fogytam le a 1,5 kilót, ezért is szeppentem meg. Dokihoz meg csak jövőhét kedden megyünk. Többet azóta nem fogytam. Biztos minden rendben van, mert csodálatosan érzem magam, imádom a bébikémet :D

  Tökéletes afp eredményem lett, hát meg is lepődtem rendesen, mert a baba nem 28 napos ciklus során fogant, hanem 30 valahány napos ciklus alatt. A dokik egy héttel kisebbnek nézték. na, de mindegy, jól vagyunk, minden szép, és ez a lényeg. :D

 • 2010.10.08 10:47:23Puszpanya

  Köszi.

 • 2010.10.08 10:56:00Puszpanya

  Előző Hintának ment...
  Örömkönny, örülök, h jó lett az Afp-d, ez az egyik nagy mumus és már túl vagy rajta! :D
  Ha úgy érzed, h valami hirtelen megváltozik, más lesz, akkor érdemes megnézetni a babót azonnal. Általában a legtöbb eset csak terhességi hormon miatti hiszti, no de ez van, és az orvosok már hozzászoktak ehhez. De inkább menj százszor feleslegesen orvoshoz, mint egyszer túl későn..
  A súlyingadozás az lehet némi visszatartott víztől is. Mármint, mikor többet mértél, az nem volt a valós súlygyarapodás. (de ehhez sem értek)

 • 2010.10.08 11:33:02párizs

  Emegén, igen sajnos egy picit hamar "ítélkeztem" nem gondoltam át, hogy igenis vannak olyan helyzetek, amikor nem annyira könnyű a döntés. Reméljük se Örömkönny, se én nem kerülünk ilyen helyzetbe.
  Puszpanya, köszönjük a tapasztalt hozzászólásokat!

 • 2010.10.08 12:22:22Puszpanya

  Igen, nagyon nehéz lehet dönteni a pici elvetetéséről. Nekem ez soha nem tetszett, h az anyának kell meghoznia a döntést. (bár ki más?) Mert nekem az anyai ösztönöm (meg a hormonjaim)azt diktálta, h a babát mindenkivel szemben védelmezzem. S pont én mondjam ki, h fejeződjön be az élete???
  Szerencsére minden rendben volt. Ma már azt mondom, h van az az állapot, amikor nem kérdés, hogyan kell dönteni.

 • 2010.10.08 14:54:18örömkönny

  Hát igen, ez nagyon nehéz döntés. Ha most kellene döntenem, nem tudnám megtenni. Dobjatok őrjöngő mókusok elé, de olyannyira az életem része lett, annyira imádom, hogy nem tudnám megtenni. És ha ez puszta önzés, akkor azt is vállalom. De ő az én apróságom, szerelmem, kincsem, életem...

  De mivel minden rendben van és lesz, ezért nem kell ilyenekre gondolni. :D

  No, de elköszönni jöttem. Kellemes hétvégét mindenkinek, hétfőn majd jövök, és mesélek mi volt védőnőnél.

 • 2010.10.11 10:20:18párizs

  Szia Örömkönny, hogy telt a hétvége? Nekem baba szempontból eseménytelenül, bár szombat este éreztem, hogy kerülget valami kórság, tea, méz, c vitamin zabálás volt egész vasárnap meg fekvés. Ma már majdnem jól vagyok. Szerencsére lázam nincs.
  Na addig addig húztuk az időt míg most már hivatalosan is itt tartok, tegnap betöltöttük a 11. hetet. Csütörtökön végre találkozom a dokival.

 • 2010.10.11 14:46:47örömkönny

  Szia Párizs!

  Nálunk semmi különös nem történt. minden rendben volt. Ma voltunk védőnőnél, holnap délután megyünk uh-ra a nőgyógyihoz. Alig várom.

  Vigyázz magadra, ha felmenne a lázad rögtön menj el a házidokidhoz, vagy az ügyeletre. Addig meg jól csináltad. Remélem meggyógyulsz gyorsan.

  És mit mondott a doki? Láttad a babát? Mesélj...

 • 2010.10.11 21:16:38párizs

  Szia Örömkönny!

  Jajj, de jó neked, hogy holnap UH-ra mész!!!!!
  Én holnap védőnőhöz és csüt. dokihoz. De ott nem lesz UH mert ez úgymond a körzeti rendelés lesz. És ha szimpi a pasi, akkor majd elmegyek a magánrendelésére. Szóval csütörtökön csak megvizsgál - tudnám mit néz? méhszájat? - és aztán kérhetek időpontot az UH-ra. Lehet, naív vagyok de olyan jó lenne, ha már péntekre kapnék... Vagy hétfőre!!!!!!!!!!!! Be vagyok zsongva.
  Lehet, hogy holnap már látjátok kisfiú vagy kislány? Dejó lenne szorítok!
  Írjál feltétlenül, hogy mi volt! Neked amúgy ő választott orvos? Mi alapján választottad? Vagy már hozzá jársz régóta? Akihez én járok régóta nem vállal szülést ezért kell újat találni.

 • 2010.10.12 11:28:58párizs

  Szia Örömkönny!

  Voltam a védőnőnél. Kiderült, hogy csak fél kilót híztam az utóbbi 6 hét alatt, ez tök jó, mert elég sok sütit-fagyit zabáltam. :)
  Jövő szerdára kaptam időpontot UH-ra, elkezdődött a visszaszámlálás!! :)

 • 2010.10.13 08:45:45örömkönny

  Szia!

  Sajnos nem láttam tegnap. :( Nem tudott a dokinéni megvizsgálni, csak pár szót váltottunk, el kellett rohannia, mert ügyeletes, és behívták a kórházba, mert baj volt. :( Majdnem elsírtam magam.
  Úgy hiányzik már, látni szeretném, hogy minden rendben van vele.
  Tudom pénteken láthatom jó sokat majd, de a tegnapra érzelmileg nagyon készültem.
  Ráadásul hazafele 60-as táblánál 90-el valszeg trafipaxba rohantam (bár a kocsi hátuljában pakolásztak, lehet már csomagoltak), hogy rohadna meg. :(
  Keddre hívott vissza a dokinő, akkor majd mindent megbeszélünk, de a kórházba kell visszamennem.

  Örülök, hogy lassan mehetsz uh-ra, Apát is viszed? Rendes a védőnőd?

 • 2010.10.13 08:47:29örömkönny

  Igen nekem ő a választott dokim. Fontos szempont volt, hogy a helyi kórházhoz így nem lesz közöm, nem kell oda bemennem.
  A másik, hogy nő. Egy nő jobban megérti a másik nőt! És az is fontos volt, hogy irtó kedves, mosolygós, kedves. Nekem ezek voltak fontosak.

 • 2010.10.15 10:00:36örömkönny

  Jaj, de eltűnt mindenki... Ez olyan szomorú, pedig olyan jó volt ide járni, nap, mint nap...

  Párizs, jól vagy?

  Borstörő? Rég hallottam rólad, hogy vagy?

  Mi ma megyünk 4d-re, hétfőn majd mesélek (ha lesz még kinek), hogy mi volt. Elvileg ma megtudjuk a baba nemét is.

 • 2010.10.16 09:04:44párizs

  Szia Örömkönny, itt vagyunk:
  [link]
  Gyere te is, találkozunka második trimeszternél.
  Remélem jó volt a 4D feltétlenül meséld el.
  Én voltam orvosnál, és elkezdtem írni egy blogot. Elég furcsa élményeim voltak...

 • 2010.10.23 23:19:17párizs

  Örömkönny, mi van veled? Írj emailt: luceke kukac yahoo pont com

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta