New York és Párizs úgy hasonlít, ahogy különbözik

Elegáns és humoros módját választotta a világ két leghíresebb és legsokoldalúbb városa előtti tisztelgésnek a francia grafikusművész, Vahram Muratyan, aki nemrég egy könyvet dobott piacra Paris versus New York – A Tally of Two Cities címmel. A nagyobb horderejű és a személyes munkák között ingázó grafikus 2010-ben töltött egy hosszabb időt New Yorkban, aminek hatására elindította Paris versus New York néven futó blogját.

A több mint ötmillió látogatót számláló oldal gyorsan jött népszerűségét kihasználva Vahram könyv formájában is megjelentette a minimalista stílusban megrajzolt összehasonlításait a két város klisés részleteiről, ami bestseller lett az Egyesült Államokban, Franciaországban, Brazíliában, Olaszországban, Németországban, Dél-Koreában és Japánban is – írja a szellemes észrevételeket szellemes rajzokba öntő műről az anothermag.com.

A 20 dollárért (4729 forint) online is megrendelhető könyvben látható illusztrációk humoros, mégis nagyon is helytálló kulturális kontrasztokat mutatnak be a „Fények városáról” és „ A városról, ami sosem alszik”. Ilyen kézenfogva járó ellentétpárok például a New Wave filmrendező Godard és a New York-i rendező Woody Allen; Jean-Pierre Jeunet főhőse, Amélie és a New York-i divatmániás, Carrie Bradshaw, de szintén párba/szembe állítható egymással az európai kávé és az amerikai hosszú kávé, az órákig készülő macaron és a pár perc alatt összedobható cupcake, vagy Proust és Salinger. Nézze meg a kisfilmben a francia művész sétáját New Yorkban!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek