A nem a farkukkal gondolkozó férfiak szobrot érdemelnek

Miközben szinte hetente látnak napvilágot hatásvadász munkák vagina témakörben, addig a kubai származású szobrász, Yoan Capote az ésszerűséget tartja szem előtt és a görög szobrokat idéző, fejnélküli torzóit gondosan kidolgozott aggyal látja el. Méghozzá nem is akárhova illeszti Capote a kognitív funkciókat ellátó szervet, a péniszt kívánja helyettesíteni az emberi aggyal.

„Capote elsősorban az egyének közötti interakcióval és lelki élményeikkel foglalkozik. Munkái során az emberi szervek gyakran olvadnak össze élettelen tárgyakkal, de szereti átrendezni az emberi testrészeket és újraértelmezni a hétköznapi tárgyak jelentőségét is" - olvasható a művész oldalán.

tumblr m7qmrjpURk1qlq9poo1 r1 1280
yoancapote.com

Az 1977-ben született szobrász munkái általánosságban is számtalan társadalmi kérdést vetnek fel, Capote ugyanis előszeretettel érinti többek között a szexualitás, a prostitúció vagy a környezetvédelem témakörét, és ahogy azt a művészek szokták, alkotásaival fejezi ki aggályait a problémákkal kapcsolatban – írja a boingboing.net a Pinar del Ríóban élő művészt magyarázva.

tumblr m7qmrjpURk1qlq9poo3 r2 500
yoancapote.com

Yoan Capote egyébként a 7. Havannai Biennálén megkapta az UNESCO díját, de az elmúlt években állított már ki New Yorkban és a Velencei Biennálén is. A kubai művészeti körökben ígéretes tehetségnek kikiáltott Capote nem csak szobrokat, hanem festményeket is készít, amiket a műkritikusok leginkább az "erős", "provokatív", "tiszteletlen" és "nonkonformista" jelzőkkel jellemeznek.

tumblr m7qmrjpURk1qlq9poo2 r1 1280
yoancapote.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek