Volt már pszichedelikus élménye egy konténerben?

A Gizmodo szerkesztői szerint többé nem lesz LSD-re szüksége annak, aki bepillantást nyer a tehetséges tervezőpáros, Masakazu Shirane és Saya Miyazaki legújabb munkájába, amelyet a 2013-as Kobe Biennálén mutattak be és ami most díjat nyert a CS Design Awardson.

A Garden néven futó projekt lényegében egy hatalmas origami ihletésű kaleidoszkóp, amit 1100 darab háromszög alakú tükördarabból raktak ki a dizájnerek. Ebben persze még nem lenne semmi különleges, de Shirane és Miyazaki egy hajózási konténer közepén képzelte el a pszichedelikus látványt nyújtó művét, amelynek elemeit cipzárral kapcsolták egymáshoz.

„A világ első cipzározható építészeti alkotását szerettük volna létrehozni. Ezek a poliéderek minden oldalról cipzározhatóak, és hogy még radikálisabban át lehessen alakítani a szerkezetet, egyes felületek ablakként nyithatóak és zárhatóak"  – fejtette ki a konténerbe épített műről véleményét Shirane. A cipzároknak köszönhetően mindössze négy óra alatt fel lehet állítani a szerkezetet.  "Az építészet általában megköveteli, hogy erős, nehéz és mozdulatlan legyen a végeredmény, nekünk azonban pont az ellenkezőjére volt szükségünk” - tette hozzá.  

Nézze meg a galériában, hogy mivel zsebelte be a nívós díjakat a tervezőpáros!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek