Amikor a béna gyerekrajzokból művészet lesz

Nem valószínű, hogy Telmo Pieper tanáraiban vagy szüleiben felmerült valaha az a gondolat, hogy felnőttként elismert művész lesz majd belőle. Legalábbis azon gyerekkori rajzai alapján, amiket digitális segítséggel nemrég újraalkotott, egészen biztosan nem fordult meg a fejükben. Ennek ellenére az 1989-ben született rotterdami művész mára az egyik legismertebb kortárs falfestő lett, aki Telmo Miel néven társával, Miel Krutzmannal együtt készíti realista, absztrakt és szürrealista stílusú munkáit.

A tehetséges duó nemrég Pieper gyerekkori rajzaival nosztalgiázott, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntöttek: Photoshop segítségével digitálisan újraalkotják a muralista művész korábbi rajzait, írja a boredpanda.com az egyszerre aranyos és hátborzongató gyűjteményről.

A hangulatos Kiddie Arts sorozatban felelevenednek az ártatlan gyerekkori fantázia leggyakoribb figurái és legfurcsább kinézetű állatai, mint például a cipő formát kapott bálna,a Pisai ferde toronynál is ferdébb világítótorony, a világ legkisebb házában megbújó csiga vagy az idegen lénynek tetsző légy. Nézze meg a galériában, hogyan eleveníti fel gyermekkori, kisfiús rajzait a holland művész!

Oszd meg másokkal is!
Mustra