1600 panda lepte el Hongkongot

Hongkongba érkeztek a francia származású művész, Paulo Grangeon újrahasznosított anyagból készült papírmasé pandái, melyekkel a World Wildlife Funddal és a PMQ-val karöltve a veszélyeztetett fajok megóvására, kihalásuk fokozott veszélyére, illetve a világméretű környezeti válságra kívánják felhívni a figyelmet a szervezők.

„ Mintegy 1600 panda szobrot állítottunk ki, hogy emlékeztessük az embereket arra, hogy mindössze ennyi panda él a vadonban” – olvasható a „Panda turné” néven futó projectről a WWF oldalán, ahol azt is megtudtuk, hogy a szerethető papírmasék június végéig, tíz frekventált helyszínen lesznek láthatóak Hongkongban.

Pandákba lehet botlani például a Kowloon Tsim Sha Tsui városrészben, a Cimszácöü-óratoronynál, a Kaulung negyedben található Hongkongi Kulturális Központ környékén, a Victoria Parkban illetve az Ocean Parkban. A védett állatok - bár nem hivatalos formában, de - a kormány által támogatott Conversing Central kabalaállatai is egyben – írja az inhabitat.com a látványosságról, melynek kedvéért a művész négy új pandát is tervezett az 1600 másik mellé, amiket állítólag megtartanak a város látványosságaként.

A pandapopuláció gyors és tragikus fogyatkozására fókuszáló papírmasék egyébként 2008 óta járják a világ meghatározó nagyvárosait, kiállították már őket Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban, Svájcban, Németországban és Tajvanon is az elmúlt időszakban. Nézegessen papírból készült pandákat a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek