STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

Utoljára Alibizhet a Kamrában

2013. május 28., kedd 16:36

Három év után, június 11-én búcsúzik a Tünet Együttes Alibi című előadása a Katona József Színház Kamrájától. A "zenés-táncos kihallgatás másfél órában" alkotói ebből az alkalomból meglepetésekkel, soha nem látott kimaradt jelenetekkel és bulival készülnek a groteszk önvizsgálat-revüre.

A darab 2008-ban az Alternatív Színházi Szemlén elnyerte a fődíjat, a debreceni Deszka Fesztiválon a „legjobb humoros pillanatért” járó Forgács-díjat, 2012-ben A Tánc Fesztiválja fődíját, és sikerrel szerepelt Helsinkiben, a csehországi Hradec Královéban és Bécsben. Az előadás a 2010-11-es évadtól szerepelt a Katona József Színház repertoárján, és talált otthonra a Kamrában.

"A különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan alibit gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos önvizsgálat revü során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet" - írják az előadásról a Tünet Együttes honlapján.

Az előadásban Furulyás Dóra, Gőz István, Kövesdi László, Szabó Márta, Szandtner Anna és Szász Dániel lép színpadra, a fény és a díszlet Szirtes Attila, a kosztüm Bodnár Enikő munkája, zeneszerzők Barna Balázs és Márkos Albert, dramaturg Peer Krisztián, rendező Szabó Réka.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KETTŐS MÉRCE Percenként keres annyit, mint más havonta

Mészáros Lőrinc tavaly 96 milliárd forinttal gazdagodott. Napi 263 millió, percenként 183 ezer forint gyarapodás. Nem rossz!

KREATÍV PSZICHOLÓGIA Ezek a játszmák teszik tönkre a kapcsolatainkat

A játszmákkal nem csupán saját magunkat tehetjük boldogtalanná, de embertársainkat is az őrületbe kergethetjük játszi könnyedséggel.

HATÁRÁTKELŐ Hogyan szerezzünk barátokat külföldön?

Négy éve költöztünk Svédországba, nulla kapcsolattal. Innen épült fel a társaságunk. Tippek barátkozáshoz.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés